Асоциацията на испанските баскетболни съдии излезе с официално съобщение, касаещо

...
Асоциацията на испанските баскетболни съдии излезе с официално съобщение, касаещо
Коментари Харесай

Испанските съдии признаха грешките си във финала

Асоциацията на испанските баскетболни съдии излезе с публично известие, касаещо случките от финалната среща в шампионата за Купата на краля сред Реал (Мадрид) и Барселона. Каталунците завоюваха трофея след голям брой кавги във финалните секунди, а реферите пишат, че ще одобряват всички решения на локалната Лига АСВ, касаещи дейностите им.

“В разследване на множеството обстановки, породили дискусия във финалната среща за Купата на краля, съдийската асоциация желае да съобщи следното:

1) Наясно сме с съществуването на съществени неточности в края на мача
2) Приемаме и ще изтърпим всички решения, които АСВ ще вземе по отношение на тези неточности
3) Изразяваме цялостната си подготвеност пред АСВ да продължим съдействието си и да работим през сезона, с цел да има допустимо най-хубавото съдийство
4) Изразяваме допустимо най-гласно вярата и увереността си в съдийския колектив. Съдиите в АСВ са на допустимо най-високото техническо равнище в света, а това е прието интернационално във всички шампионати, които сме управлявали. Въпреки това продължаваме да сме хора и да сме податливи на неточности. Грешки, които ни нараняват и афектира и заради тази причина продължаваме да се стараем да сме на най-хубавото равнище, с цел да ги заобикаляме. Боли ни, тъй като ние също сме фенове на този спорт, а болката е още по-голяма, тъй като виждаме имената си във всички медии и сме разказани като отговорни. Афектира ни, тъй като почитаме всеки клуб, тим и почитател и зад всяка неточност стои арбитър, който на първо място е човек и страда от направеното. Работим от близко с техническия департамент на АСВ и се стараем да израстваме откъм всяка една позиция. Всеки арбитър прави по близо 300 отсъждания на мач и би трябвало да бъде оптимално най-подготвен, колкото и напрегнати и стресиращи да са последните минути. Искрено се надяваме повече да не се случва нищо сходно, с цел да можем да се любуваме на това, което ни сплотява - баскетболната игра”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР