Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) подкрепя идеята за

...
Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) подкрепя идеята за
Коментари Харесай

Бизнесът застава зад българските фермери за веригите

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) поддържа концепцията за повече български артикули в огромните вериги магазини, съобщи пред Нова телевизия Теодор Дечев от асоциацията.

„ Това не е концепция, която се е появила през вчерашния ден. Това са въпроси, които се разискват от години. Тези ограничения би трябвало да се ползват и в спокойно време, тъй като някои споделят, че стопанската система е като във военно време. Това са неща, които не могат да продължат единствено до края на изключителното състояние. Мерките би трябвало да бъдат дълготрайни, а някои - съвсем безконечни ", добави Дечев.

По думите му някои от предлаганите ограничения се ползват и в други страни от години. Той добави, че с предлагането за повече български артикули в магазините може да се спекулира и да се твърди, че потиска пазарните механизми. „ Тук не се желае възбрана да се продават артикули от небългарски генезис. Тук просто се желае избрана гаранция за българските. Има цялостен бранш, който е пропуснат в постановлението – риба, аквакултури и така нататък ", сподели още Дечев.

Според ръководителя на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров, в случай че един оператор желае да работи в избрана страна, той би трябвало да се преценява с нейното законодателство. „ Млечният отрасъл като в никакъв случай е повече от обединен и поздравяват министър Танева за нейната позиция “, сподели Зоров и дефинира животновъдният отрасъл като болен пациент, който е комплициран на обдишване и ще почине, в случай че не му бъде оказана помощ до дни.

Бойко Синапов от Обединени български животновъди изясни, че той и сътрудниците им от сектора не са съгласни да излязат и на паркингите на магазините и там да оферират стоките си. „ Може би в този момент е моментът да защитим българския производител. По този метод ще защитим и българския производител “, безапелационен бе Синапов.

"От 10 години ние желаеме да има обособени щандове за българско произвеждане по веригите. Всеки производител да си излезе на пазара с неговото лого, а не в един кашон и кашон. За да знаят потребителите от кого тъкмо да си купят ", съобщи Атанаска Бялкова, Сдружение на оранжерийните производители.

Тя е безапелационна, че огромните търговски вериги би трябвало да стартират да пазарят от всички български производители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР