Асоциацията на индустриалния капитал не може да приеме, че минималната

...
Асоциацията на индустриалния капитал не може да приеме, че минималната
Коментари Харесай

Как 40 лв. повече минимална заплата хвърли в скръб работодателите

Асоциацията на индустриалния капитал не може да одобри, че минималната работна заплата ще се усили с 40 лв.. Искат противоположното: до края на 2021-а. Това, наподобява, е кошмарът на кошмарите - една незаслужена двайсетолевка да полита от великодушния работодателски джоб и оттова да попада в джоба на алчните шивачки от провинцията, известни с това, че дерат кожите на шефовете си и богатеят на техен тил. Хиляди шивачки (разбирай ги като необятен синоним на бачкането в провинцията въобще) паразитират върху стотина положителни люде, които, в случай че отделят 40 лв. повече на месец, ще се съсипят. Не давайте 40-те лв. повече на шивачките - в случай че те не бъдат задоволително добре смазани стопански, няма изобщо да работят работата, която ги смазва стопански. Неприятен, само че главен стопански закон. 
Според Васил Велев това със замразяването не е даже искане, а " икономическа логичност " - тъй като поради рецесията с ковид Брутният вътрешен продукт спада, а плануваното нарастване не е включвало пандемията в сметката. Коронавирусът е изял 40-те лв. нарастване на заплатата и това е. Трябва да се съобразим. Обаче не си припомням асоциацията на индустриалния капитал да е рекла нещо против безусловно ненужната мярка за 9 % Данък добавена стойност на заведенията за хранене да вземем за пример. Въобще наподобява по този начин, че коронавирусът би трябвало да докара до редица облекчения за бизнеса и да не докара до никакви облекчения за служащия - какво по-хубаво? Да си напомним също настояването на асоциацията болничните да се поемат от служащите - в началото първия ден, а след това в случай че може да се разгърне и до три. Най-желаното наподобява по този начин:
1) 60 на 40 за бизнеса по време на ковид.
2) Ако хванеш ковид си поемаш болничния самичък.
3) Минималната не мърда още година и половина.
Минималната работна заплата в действителност е единственият дребен щит на служащите против въвличането им в сивата стопанска система. Дори и той не съумява да работи добре, само че колкото може - работи. Вероятно и това е повода 40-те лв. от горната страна да са извънредно нежелани: в последна сметка те са единствените, които можеш да бъдеш длъжен да платиш. Но сивата стопанска система мъчно се нападна, доколкото нейният стопански подем е общ сред политици и подопечни обръчи от компании, за сметка на служащите. Много по-важно е да се нападна, да кажем. Впрочем, сподели ли нещо асоциацията на индустриалния капитал за " Хиполенд "? Как бизнесът гледа на акцията? Не би трябвало ли в случай че в действителност има асоциация, която се грижи за ползите на бизнеса, да забележи принуда, която е явно даже за осмокласник? За " Хиполенд " - тишина. За 40 лв. от горната страна в минималната заплата - потрес. Въпреки, че би трябвало да е противоположното. Едва през днешния ден от АИКБ оповестиха, че " изготвят позиция ". Светкавична реакция, близо седмица по-късно. И то едвам откакто инспекциите бяха спрени. Вече няма по какъв начин да сбъркаш.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР