Асоциацията на германските банки, група от над 200 частни търговски

...
Асоциацията на германските банки, група от над 200 частни търговски
Коментари Харесай

Над 200 германски частни банки с призив за създаване на цифрово евро

Асоциацията на немските банки, група от над 200 частни търговски финансови институции, прикани за „ програмируемо “ цифрово евро и обща общоевропейска платформа за заплащания.

Асоциацията, включваща Deutsche Bank, Credit Suisse и Commerzbank, съобщи, че програмируемите цифрови пари имат преимущества пред стандартните заплащания, в това число по-бързите преводи. Нещо повече, тези нововъведения могат да отключат и нови стопански благоприятни условия. Например, интелигентните контракти, свързани с цифрови валути, могат да разрешат автоматизирана замяна на договорни отговорности.

От групата показват, че банковата промишленост би трябвало да работи взаимно с централните банки и държавните управления на европейско ниво, с цел да сътвори платежна система, която да адресира съществуващите проблеми, както и да резервира преимуществата на откритите платежни инфраструктури. „ Това е единственият метод да издържим на конкурентния напън от страна на Съединени американски щати, Китай и софтуерните компании “, обявиха от асоциацията, намеквайки за плана на Фейсбук "Везни ". „ Европа би трябвало да бъде в крайник с тази конкуренция, тъй че световната финансова архитектура да не докара до поляризация сред американски или китайски решения “, заключва групата.

По-рано този месец немският финансов министър Олаф Шолц също съобщи, че поддържа цифровото евро, разяснявайки, че "не би трябвало да оставяме полето на Китай, Русия, Съединени американски щати или частни снабдители. "

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР