Асоциацията на геодезическите фирми се усъмни в обществена поръчка на

...
Асоциацията на геодезическите фирми се усъмни в обществена поръчка на
Коментари Харесай

Асоциацията се усъмни в обществена поръчка - от 21 участници 20 са отстранени

Асоциацията на геодезическите компании се усъмни в социална поръчка на народен парк " Пирин ", в която са събрани 21 предложения, само че 20 участника са отстранени преди стадия на отваряне на офертите. В писмо до институциите сдружението пита дали всеобщо компаниите са некомпетентни или нещо в публичната поръчка не е наред.

Поръчката е за геодезическо снимане на водните огледала на езера с планирана стойност 175 000.00 лева, а водещият аршин за оценка е най-ниска цена. Две сдружения са отстранени за транспарантни пликове с ценово предложение и 18 сдружения заради " противоречие на Техническите оферти с авансово оповестените условия за осъществяване на поръчката, и съответно с Техническите спецификации ", се вижда от решението. Спечелилият останал единствен претендент е предложил да свърши работата за 164 500 лева

Асоциацията, чиито членове са част от отстранените, е написала тъжба до Министерството на околната среда, което е принципал на парка. Оттам са дали отговор, че инспекторатът на министерството не може да преценя законосъобразността на процедурите за публични поръчки, а единствено реализира административен надзор по спазването на нормативните актове от администрацията.

Два от участниците в публичната поръчка са обжалвали в Комисията за защита на конкуренцията, само че жалбите им са отхвърлени.

Асоциацията акцентира, че в процедурата са взели присъединяване съвсем всички огромни геодезически сдружения в страната (членове на Асоциацията на геодезическите фирми).

Тя недоумява по какъв начин " с едно изключение, всички участващи геодезически сдружения, част от които вземат участие в осъществяването на огромни инфраструктурни и строителни планове в България, неправилно са разбрали или въобще не са разбрали Техническите условия на ДНП " Пирин ", и надлежно са отстранени законосъобразно. " В противоположен случай отстраняването им на ранен стадий би означавало, че " техническите спецификации на ДНП " Пирин " са направени неправилно, по метод, нарушаващ един от главните правила на Закон за обществените поръчки – този за бистрота, чиято цел е да се привлекат конкурентни предложения на компании, които ще осъществят поръчката по най – положителния вероятен метод като съответствие сред качество и цена ".

Асоциацията се е оплакала на Дирекция " Защита на финансовите ползи на Европейския съюз " (АФКОС) към Министерство на вътрешните работи и на Агенцията за държавна финансова ревизия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР