Асоциацията на европейските клубове заяви, че ще проведе общо събрание

...
Асоциацията на европейските клубове заяви, че ще проведе общо събрание
Коментари Харесай

Промените започват - събират се за нов формат на ШЛ

Асоциацията на европейските клубове съобщи, че ще организира общо заседание през юни, на което ще дискутира смяна във формата на европейските клубни шампионати. В свое изказване Асоциацията на европейските клубове споделя, че събранието на 6-7 юни в Малта „ дава отговор на ясното желание на Борда на асоциацията да продължи процеса към смяната на формата на европейските клубни шампионати в един транспарантен, пряк и виновен аспект “.

Новият формат на Шампионската лига би включвал четири групи от по осем тима в груповата фаза като съпротива на осемте групи от по четири отбора в настоящия формат на шампионата, твърди медийни източници. Първите шест във всяка група ще се класират за идващото издание на конкуренцията, без значение от това къде завършат в домашното състезание, се прибавя в информациите.

Въпреки това, в писмо, изпратено до 232-та членове на Асоциацията на европейските клубове и забелязано от Агенция Франс Прес, президентът на асоциацията Андреа Аниели, президент и на Ювентус, дефинира информациите като „ неверни спекулации и клюки “ в медиите и добави, че „ никакви съответни оферти “ за смяна не са били одобрявани.

Плановете за смяна повдигнаха угриженост в Европа и лигите в района ще провеждат среща на 900 клуба на 6-7 май в Мадрид, на която да обсъдят предложенията за смяна. Аниели показа пред членовете на Асоциацията на европейските клубове, че се е оповестил срещу срещата в Мадрид и ги прикани да не посещават събранието. На идващия ден УЕФА ще одобри делегатите на европейските лиги в Нион по отношение на възможните промени. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР