Асоциацията на европейските журналисти в България излезе с позиция по

...
Асоциацията на европейските журналисти в България излезе с позиция по
Коментари Харесай

АЕЖ за отразяването на убийството в Момчилград: Журналистиката загуби човешкото си лице

Асоциацията на европейските публицисти в България излезе с позиция по тематиката с отразяването на трагичния случай с убийството на дете в Момчилград.

Според журналистическата организация се следи жестоко тъпчене на журналистическата нравственос.

Цялата позиция на АЕЖ по тематиката:

Асоциацията на европейските публицисти - България показва мощното си терзание за метода, по който редица български медии отразяват убийството на 7-годишната Дамла Муса в Момчилград.

През последните няколко дни сме очевидци на жестоко тъпчене на стандартите на журналистическата нравственос, довело до крещящо нарушение правата и достолепието както на умрялото момиче, по този начин и на нейната майка.

Безотговорното подмятане на версии доближи до там, че народен ежедневник разгласи майката на момичето за гарант на убийството му. Тормозът продължи и след освобождението й от ареста. Тя не беше оставена в тъгата си даже откакто беше освободена от ареста, а беше преследвана от публицисти до дома й.

Самоцелното изнасяне на елементи от закононарушението, което медиите не биха могли да създадат без съдействието на полицията и прокуратурата, и комбинирането на тези детайлности с недоказани хипотези и догатки е грабителски акт, който цели основаването на сензация и никога не е в публичен интерес.

Припомняме на нашите сътрудници, че като публицисти сме поели ангажимент да не ускоряваме тъгата на хората, попаднали в неволя или потърпевши от престъпление
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР