Асоциацията на европейските журналисти - България протестира остро срещу решението

...
Асоциацията на европейските журналисти - България протестира остро срещу решението
Коментари Харесай

АЕЖ: Назначаването на Емил Кошлуков начело на БНТ е удар срещу обществената телевизия

Асоциацията на европейските публицисти - България стачкува остро против решението на Съвета за електронни медии да назначи Емил Кошлуков за краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф на Българската национална телевизия.

В целия свят се гледа с съмнение на прескачането от политиката в публицистиката и е безусловно несъвместимо със статута на Българска национална телевизия като социална телевизия да бъде ръководена, въпреки и краткотрайно от човек с биографията на господин Кошлуков.

Още по-притеснително е, че Кошлуков пристигна в Българска национална телевизия след заявен стаж в телевизия " Алфа " на партия " Атака ", чийто водач има три присъди за хулигански прояви. А идеологията на партията би могла да се дефинира като екстремистка и антиевропейска.

Tози избор оставя подозрение, че позицията на генералния шеф на публичната медия е подвластна от ползите на ръководещата коалиция, от която тази партия е част. И това се случва в интервал преди избори, което е сериозна заплаха за безпристрастността на медията.

Самият престой на господин Кошлуков в националната телевизия към този момент е белязан от непрофесионални журналистически практики, кулминиращи с непристоен жест в ефир.

Днешното решение на Съвет за електронни медии може да бъде съпоставено с сходен непристоен жест към свободата на словото и към цялото българско общество. АЕЖ упорства Съвет за електронни медии бързо да преразгледа решението си, което би довело до още по-голяма имиджова вреда за малкия екран след осъждането на досегашния общоприет шеф, определен от Съвета за електронни медии

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР