Асоциацията на европейските журналисти - България призовава генералния директор на

...
Асоциацията на европейските журналисти - България призовава генералния директор на
Коментари Харесай

АЕЖ: БНТ трябва да осигури пълна прозрачност по казуса с предаването “Вяра и общество”

Асоциацията на европейските публицисти - България приканва генералния шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков да изясни какво се случва с предаването " Вяра и общество " и да направи обществена връзката сред Светия Синод на Българската православна черква и Българска национална телевизия по отношение на предаването.

Дълбоко смущаващо е декларираното от Митрополит Гавриил: " За пръв път се срещнах с господин Емил Кошлуков на 11 юни тази година, когато той пожела да се срещне със Св. Синод на БПЦ, с цел да разиска съгласно неговите думи „ скандалното предаване " на „ Вяра и общество " от 06.06.2020 под надпис „ Щедростта на страната към БПЦ след пандемията ".

Г-н Кошлуков следва да разкрие дали фактически той е потърсил Светия Синод, с цел да дискутира предаване на ръководената от него телевизия.

Това би могло да се изтълкува като непосредствено вмешателство на външна институция в работата на социална медия, за да се наложи цензура върху публицист. Или даже по-лошо - търсене на подпомагане от външна институция от страна на управлението на медията за кавга с публицист. Логичното държание би било управлението на малкия екран да стои зад публицистите, а не да търси помощ извън, с цел да оказва напън върху тях.

Буди терзания и фактът, че в предаване на Емил Кошлуков преди време водачът на Атака Волен Сидеров изрази обществено недоволството си от предаването на журналиста Горан Благоев. АЕЖ напомня, че от времето на първото кандидатстване на Емил Кошлуков за общоприет шеф на Българска национална телевизия остава и въпросът за обвързаността на генералния шеф на Българска национална телевизия с партия Атака, поради телевизионния стаж, за който се показва, че е имал в публицистичния мениджмънт в телевизия " Алфа ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР