Асоциацията на европейските журналисти-България настоява изслушването на генералния директор на

...
Асоциацията на европейските журналисти-България настоява изслушването на генералния директор на
Коментари Харесай

АЕЖ: Изслушването на генералния директор на БНР в СЕМ трябва да е публично

Асоциацията на европейските журналисти-България упорства чуването на генералния шеф на Българското национално радио Светослав Костов от Съвета за електронни медии (СЕМ) да бъде транспарантно, обществено и излъчено онлайн. Медийният регулатор ще изслуша Костов в понеделник в 14 ч. във връзка със протичащото се в радиото.

 © БГНЕС
Още в петък АЕЖ прикани Съвета за електронни медии, както и редица институции в страната да вземат отношение по случая, защото обществото има правото да знае кой и за какво взе решение за невижданото спиране на излъчването на стратегия " Хоризонт ". По-късно същия ден прокуратурата разгласи, че стартира взаимна инспекция с ДАНС, защото става дума за въпрос, засягащ националната сигурност.

Съветът за електронни медии е органът, който има пълномощия да реализира контрол над Българското национално радио в качеството му на публичен снабдител на медийни услуги. Обществото има право да чуе, както обясненията на Костов за спирането на излъчването на стратегия " Хоризонт ", по този начин и за анулираното събаряне от ефир и отнемането на сектор " Правосъдие " от известната журналистка Силвия Великова. В не по-малка степен е значимо да бъдат чути и въпросите, които ще зададат членовете на Съвет за електронни медии, които единствено преди няколко месеца избраха Костов за поста общоприет шеф, показват от АЕЖ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР