Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) – България призовава протестиращите и

...
Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) – България призовава протестиращите и
Коментари Харесай

АЕЖ призова протестиращи и полиция за толерантност към журналистите

Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) – България приканва протестиращите и полицията за толерантно отношение към представителите на медиите.

" Присъствието на представители на разнообразни медии на мястото на събитията е основно за положителното отразяване на протичащото се. Затова на репортерите би трябвало да се оказва подпомагане и да не им се пречи да извършват отговорностите си . Важно е репортерите да не стават жертва на вербална или още повече физическа експанзия поради публицистичната политика на медията, за която работят ", пишат от АЕЖ.

Асоциацията припомня, че постоянно се е противопоставяла на завладяването на огромна част от българските медии и слагането им в услуга на олигархията.

" По тази причина добре разбираме гнева на част от протестиращите към избрани медии . Част от казуса идва и от систематичните очернящи акции, водени от някои медии против гражданското общество , което разрушава изцяло доверието в медиите и улеснява слагането на всички медии под общ знаменател, като води до това мъчно да се разграничават порядъчната и професионалната публицистика от тази, която е в услуга на политически и частни бизнес ползи ", се споделя в апела.

Журналистическата организация акцентира, притежателите и управленията на тези медии, които изневеряват на журналистическите стандарти , носят немалка отговорност за положението на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР