Асоциацията на дружествата за здравно застраховане (АДЗЗ) е изнесла данни

...
Асоциацията на дружествата за здравно застраховане (АДЗЗ) е изнесла данни
Коментари Харесай

Ананиев се заема с такса ползване на операционно легло

Асоциацията на сдруженията за здравно обезпечаване (АДЗЗ) е изнесла данни за фрапантни нарушавания, съгласно които разнообразни лечебни заведения желаят спомагателни средства от пациентите, които се употребяват с техните услуги.

" Много сигнали с нарушавания и действия, които не би трябвало да се заплащат от пациентите има ", удостовери здравният министър Кирил Ананиев, който откри новоремонтирано поделение в Онкологичната болница в София.

Той сподели, че няколко пъти се е срещал с представители на Асоциацията, от която са подали сигналите на министъра. А Ананиев от своя страна ги е подал в прокуратурата.

По думите на министъра поради тези практики се планува д а се ускори контролът върху лечебните заведения в тази посока и да се изиска доста повече от Изпълнителната организация за медицински контрол.
 Болницата в Пловдив взима такса
Болницата в Пловдив взима такса " стол " от близки на пациенти

Придружителите заплащат по 6 лв. на рандеву

Законодателни промени са планувани в Закона за лечебните заведения и в Наредбата за достъп до здравна помощ, които ще регламентират кои действия да се заплащат от пациентите.

" Работи се компактно с прокуратурата във връзка с всички неприемливи практики " , сподели Ананиев.

Той разяснява, че почвата за нарушавания във връзка с частното здравно обезпечаване идва от обстоятелството, че в обособените лечебни заведения се подхожда по друг метод за дейностите отвън дейностите на наложителното здравно обезпечаване.

" Има огромна фикция, и аз самият съм се учудвал. И мало е заплащане на жител за прилагане на операционно легло - по какъв начин ще има интервенция без такова легло? " , реторично попита министърът.

Кирил Ананиев добави, че ще бъдат направени промени и в Агенцията за медицински контрол: " Трябва да се увеличи потенциалът на Агенцията и да влязат нови хора с опит и съвест, която да дава отговор на морала на такава институция, и да гледа нещата по-реалистично и почтено ".
 Частна болница желае 150 лв. такса
Частна болница желае 150 лв. такса " диалог с доктор " преди интервенция

На какви други нарушения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР