Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) всяка година

...
Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) всяка година
Коментари Харесай

Повече фалити на български туроператори няма да има


Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА) всяка година организира обичайни среща сред бизнеса и общините за възстановяване на туристическия артикул. Тази година хазаин на срещата е община Чепеларе, която се промотира като " Зеленото сърце на България ". Фокусът на диалозите е върху добавената стойност на туристическия артикул и устойчивото развиване на бранша. С ръководителя на управителния съвет на АБТТА беседваме за банкрута на английския туроператор " Томас Кук ", резултатите от това в България, както и за оценката за туризма през отиващата си 2019 година

Каква беше отиващата си 2019 година за българския туризъм?

2019 година беше една извънредно турболентна година за българския туризъм. Започна с един предупреден спад на търсене на туристически услуги у нас във връзка с морския туризъм. Той беше обезщетен до известна степен, само че не изцяло.

В същото време културният туризъм за поредна година бележи растеж. Една от аргументите за това е и маркетинговият резултат от Пловдив - европейска столица на културата. От тази позиция България е забавна културна дестинация тази година.

И най-после сезонът приключи още " по-вълнуващо " с банкрута на огромния оператор " Томас Кук ". Това е събитието, което раздруса туристическата промишленост освен в европейски, само че и в международен мащаб, и надлежно оказа въздействие и върху българския туризъм.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР