Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива

...
Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива
Коментари Харесай

И през август горивата ще са под 2 лв. за литър

Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива чака спокоен пазар през месец август. Според Симо Симов, зам.-председател на организацията, цените на горивата ще се задържат под 2 лева за литър на бензиностанциите. Маржовете ще бъдат в границите на 1-2 ст. на литър нагоре или нaдолу.

Българите не би трябвало да се тормозят за съществено повишаване през август и да пътуват умерено за своята почивка. Имаме едно умерено лято в цените на горивата, което от дълго време не сме виждали, съобщи Симов. Сегашните равнища са доста положителни за стопанската система. Например те се отразяват доста удобно за земеделците, които са в беритба и им следва оран и сеитба. Евтините горива се отразяват позитивно още и на транспортния бранш.

Според Симов, огромните играчи се стремят да повишат цените на горивата, само че поради проблемите в международната стопанска система, това не е допустимо на този стадий. Световното търсене сега е доста едва, тъй като в интервала април-май огромните потребители се запасиха с големи количества нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР