Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива

...
Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива
Коментари Харесай

Асоциацията на малките бензиностанции е за създаването на „Държавна петролна компания“

Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива поддържа основаването на „ Държавна петролна компания “, която ще подкрепя конкуренцията, с цел да има състезание сред обособените стопански субекти. Сдружението изпрати мнение до Министерство на финансите в поддръжка на предлагането им. В него се споделя:
„ От няколко години Асоциацията на българските търговци производители, вносители и превозвачи на горива, Сдружение с идеална цел в социална изгода, упорства за установяването на правила в областта на търговията с горива, позволяващи свободна конкуренция и допускане на повече търговски оператори.
През този интервал се състояха многочислени срещи в Министерство на стопанската система, както с Министър Караниколов, по този начин и с разнообразни експертни колективи от министерството. В хода на същите се потвърди, че е разговора сред сектора и институциите освен е вероятен и равнопоставен, само че и извънредно конструктивен. Благодарение на постигнатото сме уверени, че разговора ще продължи.
На 15.05.2020 година, на формалната интернет страница на Министерство на Финансите е оповестена вест, обвързвана с желание на страната да сътвори нов стопански оператор – „ Държавна петролна компания “, която да взе участие наред с другите оператори на пазара в дистрибуцията на горива. Безспорно е, че един сходен участник на пазара, от страна на предлагането и дистрибуцията на горива ще обогати профила на търговците и ще разшири конкуренцията, като даде нови благоприятни условия, както на в този момент съществуващите търговци, по този начин и на разпространителите и потребителите на горива. Предоставянето на нови източници на артикули може да докара единствено и само до възстановяване на услугите, качеството и предлагането. Многократно сме заявявали визията си, че би трябвало да се подкрепя конкуренцията, да има състезание сред обособените стопански субекти и в оповестената вест виждаме стъпка в тази тенденция.
През миналите седмици, Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива първа и единствена изрази и поддържа мнение, че е належащо да се подсигурява най-малък марж на надценката на горивата, с цел да са се отстрани сивият бранш. Считаме, че актуалната държавна самодейност е стъпка точно в тази посока и се радваме, че сме били чути. Убедени сме, че сходно сдружение би следвало пазарната логичност и би взело участие като действителен коректив на пазара. С сегашното писмо изричаме поддръжката си в едно такова начинание “.
Вижте още:
Удари ли страната дефинитивно по " Лукойл " с решение да прави Държавна петролна компания?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР