Асоциацията на българските радио- и Телевизионни оператори (АБРО) навлиза в

...
Асоциацията на българските радио- и Телевизионни оператори (АБРО) навлиза в
Коментари Харесай

Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори отбелязва своята 20-годишнина

Асоциацията на българските радио- и Телевизионни оператори (АБРО) навлиза в своето трето десетилие.

Официалното събитие във връзка юбилея на АБРО събра на едно място представителите на всички радио- и телевизионни оператори в България, членове на регулаторните органи – Съвет за електронни медии, Комисията за контролиране на известията, Държавна организация за протекция на детето; заместител министъра на културата и други представители на Министерството на културата; Комисията по културата и медиите, Комисията по правни въпроси на Народното събрание, Българска национална телевизия, представители на организациите за групово ръководство на права, Фондация Национален съвет за журналистическа нравственос, Българска асоциация на информационните организации /БАККА/ и Българска асоциация на кабелните и информационни оператори /БАККО/.



Сред присъстващите бяха госпожа Силва Зурлева, господин Господин Йовчев, господин Васил Самарски, господин Николай Янчовичин, Гергана Данова и други представители на членове на АБРО.

„ Уважаеми сътрудници и другари, през тези 20 години дружно съумяваме да подобрим законовата рамка за практикуване на частна радио- и телевизионна активност вБългария. Заедно, съхраняваме целостта на АБРО и прекосяваме през новите софтуерни провокации. Въвеждането на най-хубавите практики в промишлеността е реалност с помощта на положителния звук сред нас. Да си пожелаем да го съхраним, с цел да преминем и през най-голямото предизвикателство пред медийния бранш у нас – определяне точния брой на клиентите на кабелните оператори в България. “ – показа госпожа Силва Зурлева.



Господин Йовчев добави: „ Това, че през днешния ден означаваме 20 години, откогато частните електронни медии работят дружно за възстановяване на медийната среда, значи, че изпълняваме чудесно своята задача – да бъдем потребни и да сътворяваме критерии у нашите фенове и слушатели за ползване на медийно наличие. Успяваме да се надигнем против феномена на подправените вести, пиратството на стратегии и програмни артикули, когато обществото ни стои пред нови феномени като прояви на принуждение измежду нашите деца, войната по пътищата, тежките закононарушения. Сега, ролята на медиите като неизпълним фактор в публичните връзки се явява основна, а отговорността ни към хората е по-голяма от всеки път. Прекрасно е, че осъществяваме всичко това дружно, в изискванията на ефикасна конкуренция между тях. Пожелавам на всички членове на АБРО още по-силна конкуренция, тъй като тя оказва помощ на всички нас да бъдем по-добри, в това което вършим! Пожелавам и повече триумфи в одобряването на жизненоважната роля на медиите за това да вършим света към нас по-добър със силата на истината! “



През годините АБРО работи за развиването на саморегулацията и ко-регулацията. Последният образец е подписаното през декември 2017 година съглашение сред Съвета за електронни медии (СЕМ), Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) и АБРО, с което се одобряват промени в Критериите за оценка на наличие, което е неподходящо или основава заплаха от увреждане на развиването на децата. Новите Критерии отразяват измененията в медийната среда и развиването на подрастващите в изискванията на цифровото общество.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР