Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) изрази подкрепа

...
Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) изрази подкрепа
Коментари Харесай

Асоциацията на радио и тв-операторите се обяви срещу очернянето на известни водещи

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) изрази поддръжка към телевизионните водещи Анна Цолова, Виктор Николаев, Антон Хекимян и телевизионния продуцент Анна Тодорова.

В послание асоциацията напомня, че в последните дни посредством " Facebook " профила на българския евродепутат Николай Бареков и изявления в интернет издания се прави опит за оклеветяване на положителното им име. " Източници със съмнителни професионални стандарти вършат грозни внушения, изопачават данни, стремят се да подведат обществото и да основат съмнение ", се споделя в позицията. Преди това Бареков заяви в профила си в обществената мрежа, че е подал сигнал в прокуратурата против четиримата си някогашни сътрудници за корупция, укриване на приходи и пране на пари.

АБРО се причислява към позицията на Асоциацията на европейските публицисти против опитите за оказване на напън върху публицисти. Заплахите за сигнали до държавни институции няма да спрат използването на високи професионални стандарти в работа на публицистите, пишат от АБРО.

Асоциацията акцентира, че в медиите - нейни членове работят " експерти с висок морал, будна съвест и сдържаност, които построяват престижа на специалността ", каквито са и четиримата.

В позицията се припомнят главните правила на етичната публицистика - да показва единствено точна и тествана информация, без да се скриват или изопачават предумишлено факти; да се разграничават обстоятелствата от мненията и предположенията; да се показват разнородни отзиви и гледни точки. Когато професионалните правила липсват, както е в тази ситуация, то задачата е читателят да бъде подведен и измамен, акцентират членовете на асоциацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР