Асоциацията на агенциите, които събират дългове, ще се съобрази с

...
Асоциацията на агенциите, които събират дългове, ще се съобрази с
Коментари Харесай

Колекторите обещават индивидуален подход към пострадалите от кризата

Асоциацията на организациите, които събират задължения, ще се съобрази с рекомендацията на омбудсмана Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент за самостоятелен метод и схващане към жителите, потърпевши финансово от ковид. Това показват от Асоциацията в писмо до националния публичен медиатор.

Уверението на колекторските компании идва седмица откакто публичният медиатор ги прикани да изработят омекотен режим за събиране на задължения в изключителна обстановка и да подходят самостоятелно към изпадналите в несъстоятелност жители.

Над 3 милиарда лв. неприятни заеми са попаднали в колекторските компании

В писмото - отговор до Ковачева компаниите показват подготвеност да потърсят решение за всеки техен обособен клиент, с което да облекчат бита му и да лимитират риска от непостижимо повишаване на дължимите суми. В духа на рекомендациите на омбудсмана към тях колекторите оферират на клиентите си, които към този момент изпитват усложнения да погасяват отговорностите си, да се свържат с обслужващата ги компания и да обсъдят самостоятелен проект, съгласуван с техните финансови условия все още.

От асоциацията на колекторските организации твърдят, че ще проявят особено внимание към най-уязвимите групи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР