Асоциацията GSMA, организатор на Световния мобилен конгрес, предвижда, че 5G

...
Асоциацията GSMA, организатор на Световния мобилен конгрес, предвижда, че 5G
Коментари Харесай

Мобилен конгрес: 5G стимулира ръста на броя свързани устройства


 Матс Гранрид, общоприет шеф на GSMA. Снимка: GSMA

Асоциацията GSMA, уредник на Световния мобилен конгрес, планува, че 5G мрежите ще обслужват 15 на 100 от световните мобилни мрежи през 2025 година, като операторите yскоряват разгръщането на мрежите през тази година, а производители пускат нови устройства на пазара.

До 2025 година към 30 на 100 от абонаментните връзки на пазари като Китай и Европа ще са 5G, в Съединени американски щати те ще са половината от всички, демонстрира проучване на индустриалната група. Още 16 огромни пазара ще преминат към търговски 5G мрежи още през тази година, откакто първите внедрявания бяха осъществени в Южна Корея и Съединени американски щати.

Освен това продължава растежът на 4G, като съвсем 60 на 100 от световните мобилни връзки през 2025 година ще са 4G, до момента в който през 2018 година те са били 43%. Изчислено е, че мобилните оператори в международен мащаб влагат сега към $160 милиарда годишно в разширението и модернизирането на мрежите, макар регулаторния и конкурентен напън.

„ Навлизането на 5G съставлява съществена част от прехода на света към ерата на интелигентната съгласуваност, която дружно с развиването на Интернет на нещата, Големите данни и изкуствения разсъдък е в основата на икономическия напредък през идващите години “, сподели Матс Гранрид, общоприет шеф на GSMA.

Асоциацията предвижда, че 5G ще донесе на международната стопанска система $2,2 трилиона през идващите 15 години, а браншове като произвеждане, комунални услуги, професионални и финансови услуги ще се възползват в най-голяма степен от новата технология.

Броят на световните IoT връзки ще се утрои до 25 милиарда към 2025 година, а световните IoT доходи ще скочат 4 пъти до $1,1 трилиона.

1 милиард нови клиенти

Над 1 милиард нови неповторими мобилни клиенти са били добавени към базата на мобилните оператори за 4-годишния интервал от 2013 година до 2017 година, като общият им брой в края на 2018 година е бил 5,1 милиарда, или две трети от популацията на Земята.

Прогнозите сочат, че над 700 милиона нови клиенти ще бъдат добавени през идващите 7 години, като една четвърт от тях ще са в Индия. Допълнително 1,4 милиарда души ще стартират да употребяват мобилен интернет през идващите 7 години, като общият брой на мобилни интернет клиенти в света ще стане 5 милиарда през 2025 година, или над 60 на 100 от международното население.

Този растеж на използването на мобилен интернет ще подхрани развиването на още мобилни принадлежности и решения в области като земеделие, обучение и опазване на здравето, което ще усъвършенства доста метода на живот на хората в целия свят, добави Гранрид.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР