Асоциацията е заподозряна в опит за сваляне на правителството чрез

...
Асоциацията е заподозряна в опит за сваляне на правителството чрез
Коментари Харесай

Нова Серия Арести! Полицаите Влачат Университетски Преподаватели, Бизнесмени, Журналисти! Щракнаха Белезниците На Самия

Асоциацията е обвинена в опит за събаряне на държавното управление посредством основаване на " безпорядък и вълнения " посредством интервенция в напъните за разширение на вълната от антиправителствени митинги, които започнаха в Турция през лятото на 2013 година Според турските управляващи Кавала е употребявал асоциацията, както и фондация, която е оглавявал, за финансиране на напъните за разгръщане на митингите.

Кавала бе арестуван през октомври предходната година и подложен в прелиминарен арест в очакване на правосъдния развой. Той е упрекнат в опит за събаряне на държавното управление.

Сред арестуваните са проф. Тургут Тарханлъ от истанбулския университет Билги, проф. Бетюл Танбай от университета Богазичи, както и журналистката Чигдем Матер.

Правозащитните организации Амнести интернешънъл и Хюман райтс уоч приканиха за незабавното и абсолютно освобождение на Кавала в изказване, огласено във връзка навършването на една година, откогато той е в пандиза. Досега не е публикуван обвинителен акт, който да обяснява в какво тъкмо е упрекнат Кавала, бе посочено още в изказването, осведоми Ройтерс.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР