Асоциация за защита на потребителите алармира, че големите търговски магазини

...
Асоциация за защита на потребителите алармира, че големите търговски магазини
Коментари Харесай

Потребителска асоциация: Платените паркинги в моловете заблуждават

Асоциация за отбрана на потребителите сигнализира, че огромните търговски магазини и молове всеобщо заблуждават клиентите с платените паркинги. Всички би трябвало да бъдат доста деликатни изключително около коледното и новогодишно извършване на покупки. Повечето центрове оферират два часа безвъзмезден паркинг, само че това не е тъкмо по този начин.
Асоциацията за отбрана на потребителите извърши изследване за това по какъв начин хората схващат написаните условия за паркиране на следния текст в огромен мол в София.

Престой до 2 часа – безвъзмезден паркинг
Престой от 3 до 5 часа- 2 лева./час с включено Данък добавена стойност
За всеки час след 5-ия- 4 лева./ час с включено Данък добавена стойност
След десетия час – 6 лева./ час с включено Данък добавена стойност

Посочените цени са с струпване

Над 90% от интервюираните не прочитат до край изискванията. Те остават с усещането, че без значение какъв брой е престоят им, първите 2 часа са безвъзмездни. Само 10% са раздвоени какъв брой тъкмо дължат след третия час.
Моловете в София заблуждават потребителите пробвайки се по всякакъв начин да спрат непозволеното паркиране от прилежащи офис и жилищни здания. Но по този метод вредят на евентуалните си клиенти, който пазарят и си оставят парите в комерсиалните обекти. За нас поднесената информация за паркиране е заблуждаваща и Комисията за отбрана на потребителите би трябвало да извърши инспекция на обектите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР