Асоциация за развитие на София и Столична община организират семинар

...
Асоциация за развитие на София и Столична община организират семинар
Коментари Харесай

Асоциация за развитие на София и Столична община организират семинар за по-ефективно използване на местата за култура

Асоциация за развиване на София и Столична община провеждат семинар за разискване на потребностите и опциите за трансформиране на незадоволително употребявани обществени пространства в места за просвета. Събитието ще се организира на 29 юни в SofiaLab (ул. Сердика 1, ет.3). Можете да се присъедините и онлайн посредством ZOOM. Семинарът се организира в границите на план АГОРА, осъществен по стратегия ИНТЕРРЕГ Дунав и съфинансиран от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA II).

Събитието ще събере културни оператори, притежатели на пространства, публични деятели, неправителствени организации, специалисти, взимащи решения и създаващи политики, и представители на бизнес бранша за да основат обща реалистична визия за потребностите, проблемите и опциите за възобновяване и наново потребление на общественото пространство по креативен метод. Основата на полемиката е пилотния план на София – „ Топлоцентралата “ и анализът, извършен от сътрудниците по план АГОРА. Анализът разпознава някои налични пространства с капацитет за промяна, както и някои съществуващи принадлежности за регенерация и / или връзки към евентуални консуматори. Семинарът също по този начин цели да разпознава главните пропуски, бариери и проблеми, възпрепятстващи креативното преустрояване на наличните локални обществени пространства, благодарение на основни заинтригувани страни, притежаващи характерни познания на локално и районно равнище. Ще бъдат разисквани също вероятни стопански, обществени, културни, правни, регулаторни и административни спънки и методите за тяхното превъзмогване.

За повече информация и регистрация, можете да се свържете се с Асоциация за развиване на София на [email protected]

Проектът АГОРА се извършва по стратегия ИНТЕРРЕГ Дунав и се съфинансира от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA II).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР