Асоциация Прозрачност без граници“ отличи Апелативен съд – Бургас за

...
Асоциация Прозрачност без граници“ отличи Апелативен съд – Бургас за
Коментари Харесай

Интернет страницата на Апелативен съд – Бургас с отличие за прозрачност, ергономичност и иновации

Асоциация „ Прозрачност без граници “ отличи Апелативен съд – Бургас за водещата роля на формалната интернет страница на съда по индикатор „ ергономичност и бистрота “ измежду апелативните съдилища в страната и новаторската процедура „ достъп до електронно дело “.
Това стана ясно по време на национална кръгла маса „ Прозрачността в работата на съдилищата – причина за повишение на доверието в правосъдната система в България “, проведена от неправителствената организация с присъединяване на представители на управителните структури на правосъдната система, съдилища от разнообразни правосъдни региони на страната, професионални организации и специалисти. Форумът е част от план на Асоциация „ Прозрачност без граници “, ориентиран към формулирането на единни стандарти за гласност и бистрота в работата на съдилищата, с главен фокус върху техните интернет страници. В рамките на срещата бяха
показани новаторските принадлежности Еталон за гласност и бистрота в работата на съдилищата и Карта на прозрачността на съдилищата в България.

В първата по рода си оценка на уеб страниците на всички 178 съдилища в страната Апелативен съд – Бургас е измежду тези, които покриват в оптималната степен условията на примера за гласност и бистрота.

Услугите, които страницата на институцията предлага, за страните по делата и жителите – SMS уведомяване, търсене на правосъдна процедура по основна дума и достъп до електронно дело бяха посочени от специалистите в полемиката като новаторски и образец за добра процедура.

Сайтът на Апелативен съд – Бургас покрива и високи стойности по знаците „ отчетност “, „ предварителна защита на корупцията “, „ медии “, и „ потребно за жителите “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР