Асоциация на турските индустриалци и бизнесмени TÜSİAD, която е една

...
Асоциация на турските индустриалци и бизнесмени TÜSİAD, която е една
Коментари Харесай


Асоциация на турските индустриалци и бизнесмени TÜSİAD, която е една от водещите турски бизнес о

Асоциация на турските индустриалци и предприемачи TÜSİAD, която е една от водещите турски бизнес организации в южната съседка, прибягна до промяна на името си, с цел да подчертае равенството сред половете.

Сдружението към този момент ще се споделя Асоциация на турските индустриалци и хора от бизнеса - дефиниция, която включва както предприемачите, по този начин и бизнес дамите. Въпреки промяната на името абревиатурата TÜSİAD на сдружението се резервира, заяви www.obzornews.bg. 

По време на своето изявление ръководителят на TÜSİAD Ерол Биледжик уточни, че е належащо Турция да се възстановява. Той акцентира, че първа стъпка в тази тенденция ще бъде преустановяване на наложеното изключително състояние в страната и към този момент в никакъв случай да не се прибягва към него. Извънредното състояние в Турция беше въведено дни след несполучливия опит за прелом на 15 юли 2016 година То бе удължено за шести път. Извънредното състояние разрешава на президента Реджеп Тайип Ердоган и на държавното управление да одобряват нови закони, заобикаляйки Народното събрание, както и да лимитират права и свободи. В мощ са и други ограничавания.

Председателят на TÜSİAD Ерол Биледжик акцентира и спазването на върховенството на закона, като напомни случая с анулация на по-ниска инстанция на решението на Конституционния съд да бъдат освободени от пандиза публицистите Шахин Алпай и проф. Мехмет Алтан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР