Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) изразява своята принципна

...
Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) изразява своята принципна
Коментари Харесай

Работодателите искат запазване на сегашните ТОЛ такси до края на годината

Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) показва своята кардинална поддръжка по повод настояванията на автомобилните превозвачи и спедиторите по отношение на ТОЛ системата и ТОЛ таксите в страната.

В позиция по отношение на работата на ТОЛ системата, в това число Тарифата за обсега и таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа, от АОБР оферират ограничения за понижаване на инфлационния показател, вследствие на използването на ТОЛ системата. В тази връзка работодателите се афишират срещу предлагането за нарастване на таксите и обсега на ТОЛ системата, препоръчан в план за разпореждане на Министерския съвет, с което да бъдат узаконени плануваните промени. От АОБР приканват за опазване на настоящия размер на ТОЛ таксите до края на 2022 година и упорстват за правене на проект за последователното им и гладко повишение с явен времеви небосвод, оповестяват от news.bg.
От Асоциация на организациите на българските работодатели оферират и механизми за увеличение на приходите от ТОЛ такси. Една от концепциите им в тази тенденция е да бъдат включени в обсега на ТОЛ системата на някои второкласни пътища, по които се следи натоварен директен трафик. Друго предложение планува облагане на директните второкласни пътища със същите такси, с които се таксуват и първокласни пътища и автомагистрали, защото качеството на цялата пътна мрежа в България е сходно. Работодателите оферират и въвеждане на забрани посредством пътни знаци за прекосяване на транспортни средства, извършващи директни транспорти, по останалата пътна мрежа, като те да се вкарват според Закона за придвижване по пътищата, с пътни знаци и да важат без значение от страната на регистрация на транспортното средство. Друга концепция на АОБР е да се вкара Данък добавена стойност за ТОЛ таксите.
От асоциацията упорстват също за опазване правата и ползите на локалния бизнес и българските консуматори. Те виждат това посредством въвеждане на отстъпки в ТОЛ таксите за размер изминато разстояние на месец на транспортно средство. Според АОБР отстъпките би трябвало да важат за пробег над 3000 км., над 5000 км. и над 7000 км. на месец по платената пътна мрежа. Работодателите оферират при установени нарушавания във връзка с недекларирани ТОЛ сегменти да се даде седемдневен период на превозвача да заплати незаплатените сектори от платената пътна мрежа и едвам тогава да се пристъпва към начисляване на обезщетителна такса и оптимален ТОЛ за деня.

Асоциация на организациите на българските работодатели моли за навреме намиране на решения от страна на страната във връзка с посочените в позицията претенции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР