Асоциация на индустриалния капитал в България не подкрепя мярката за

...
Асоциация на индустриалния капитал в България не подкрепя мярката за
Коментари Харесай

АИКБ разкри защо не приема 60%-ната подкрепа за бизнеса

Асоциация на индустриалния капитал в България не поддържа мярката за отплата от страната с 60% за спрените предприятия. Това излиза наяве от позиция на АИКБ.
Широко прокламираната поддръжка от 60%, в действителност е едвам 23%, а прекратилите активност предприятия все едно няма да могат да се възползват от нея, защото им се слагат неизпълними за множеството от тях условия. Забранено им е да работят, заради което нямат доходи, а се чака да платят оставащите действително 77%, с цел да получат от страната служащите им 23% от чистия им приход.
Подкрепата ще употребяват единствено тези, които имат пари кеш, нямат ликвидни усложнения и затова не се нуждаят изключително от нея и по този метод публичните средства няма да се влагат дейно и ефикасно в запазването на човешките запаси, се споделя в позицията.
АИКБ показва 3-те съществени аргументи, поради не поддържа компенсацията за спрените компании:
- Тя е неработеща и контрапродуктивна, тъй като няма да извърши основната нужда на обществото и стопанската система – запазването на работните места и в този си тип тласка към съкращения в предприятията, спрели работа.
- Тя е неефективна и неефикасна от позиция на разходване на ограничавания запас на страната.
- Тя е надълбоко подвеждаща и ще докара до усилване на публичното напрежение.
Какво е мнението на синдикатите за ограниченията, четете тук.
АИКБ упорства размерът на поддръжка да бъде диференциран по отношение на тежестта на отрицателното въздействие на изключителните ограничения върху активността на предприятията, като най-интензивна поддръжка – компенсиране на възнагражденията и осигурителна почивка, получат тези предприятия, които са прекратили изцяло активността си и интензитетът бъде намаляван съразмерно за тези, които резервират част от активността си.
Подкрепата за прекратилите активността си предприятия би трябвало да бъде безусловна и да компенсира изцяло приходите на служащите, получаващи минимални заплати, а интензитетът ѝ да понижава за междинните и високи заплати. Само по този начин ще е оптимално ефикасна, ефикасна и обективна и ще стигне до доста повече хора.
" Ако поддръжката не бъде оказана в този момент, България е застрашена от повишаване на безработицата, преустановяване на активността на структуроопределящи, другояче витални предприятия, вълна от банкрути и от трайна криза и фрапантен срив на приходите в бюджетната система и приходите на хората ", предизвестяват от бизнес организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР