Асоциация на българските авиокомпании (АБА) са останали изненадани от становище

...
Асоциация на българските авиокомпании (АБА) са останали изненадани от становище
Коментари Харесай

Авиокомпании изненадани от искания към МТ

Асоциация на българските самолетни компании (АБА) са останали сюрпризирани от мнение на сродна организация - Асоциацията на българската авиационна промишленост (АБАИ) по отношение на решението на Министерски съвет за реда и изискванията за даване на безплатни средства на авиопревозвачите в България oдoбpeни oт Eвропейската комисия.

Асоциацията показва несъгласието си с позицията и счита че е неточна и подвеждаща, най-малкото не отразява мнението на болшинството от авиопревозвачите у нас.

Асоциация на българските самолетни компании (АБА) утвърждават метода, по който е сложена рамката за установяване на помощта, регламентирана в чл.109 на Закона за държавния бюджет и напомнят, че тази рамка и надлежно обхаватът към този момент са били разширени. Проведена е била и оперативна преписка с Европейска комисия , по отношение на представянето на нужните документи и доказателства за разпределяне на безплатна държавна помощ на българските самолетни компании за превъзмогване последствията от тежката икономическа рецесия, провокирана от пандемията.

" С това писмо още веднъж показваме нашата поддръжка за съответни и виновни дейности по бързо завършване на процедурата . Считаме, че разпределението на средствата се прави по одобрени, ясни и транспарантни критерии в утвърдената от Европейска комисия рамка. Постановлението е съобразено с решението на Европейската комисия по отношение на правото за приемане на безплатна държавна помощ ", декларират от Асоциацията.

Даваме си ясна сметка, че посочената помощ е незадоволителна, поради още по-усложнената обстановка сега, и че би трябвало да се търсят спомагателни благоприятни условия за подкрепяне на бранша.

Надяваме се кръгът на помощите да се разшири и обхване и други мощно наранени компании от бранша, които не се вместват в признатата рамка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР