Асоциации за защита на животните приветстваха Жан Пол Готие, който

...
Асоциации за защита на животните приветстваха Жан Пол Готие, който
Коментари Харесай

Модният дизайнер Жан Пол Готие вече няма да използва кожи в колекциите си

Асоциации за отбрана на животните приветстваха Жан Пол Готие, който реши да се откаже от потребление на кожи в сбирките си, съобщи Франс прес.

От организацията PETA (Хора за етично отношение към животните) означиха, че тази чудесна вест идва след години на напън от нейна страна, довел до спиране на дефиле на Готие от протестираща против потреблението на кожи активистка през 2002 година и до предвожданото от основателката на PETA Ингрид Нюкърк навлизане на деятели в парижкия му бутик през 2006 година

Жан Пол Готие съобщи пред телевизия Канал плюс, че се отхвърля да употребява кожи в сбирките си, преценявайки, че методът, по който се убиват животни, е нежелан и объркващ. Асоциации за отбрана на животните оповестиха, че се надяват образецът на Готие да бъде последван от други фешън дизайнери и марки. Фондацията "Бардо " напомни, че слага на разглеждане този въпрос от 12 години.

През месец март американските марки "Дона Каран " и "Дона Каран Ню Йорк " се причислиха към редица отказали се от потреблението на кожи фешън къщи и марки, измежду които "Гучи ", "Версаче ", "Фурла ", "Майкъл Корс ", "Армани " и "Хуго Бос ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР