Асистиращите системи на новите автомобили са ненадеждни и се нуждаят

...
Асистиращите системи на новите автомобили са ненадеждни и се нуждаят
Коментари Харесай

Системите за помощ на водача отказват на всеки 13 километра

Асистиращите системи на новите коли са ненадеждни и се нуждаят от сериозна доработка, защото отхвърлят на всеки 13 километра. До този извод стигнаха откриватели от Федерацията на автомобилните клубове на Северна Америка (АСА).
Според основния инженер и шеф на АСА – Грее Бретан, който дава отговор и за връзките с автомобилните производители, системите за помощ на лидера са надалеч от съвършенството. Те работят несигурно изключително в действителни условия, само че това не прави усещане на огромните компании.
„ Производителите са длъжни да работят върху надеждността на технологиите, в това число и тези, които дават отговор за удържане на автомобила в лентата на придвижване. Освен това, те наложително би трябвало да разработят по-адекватна система за предизвестие за заплаха от преден конфликт “, съобщи Бренън.
Друго проучване на ААА, извършено по-рано тази година, демонстрира, че единствено един от 10 водача се доверява на безпилотните транспортни средства. В момента няма изцяло самостоятелни машини от пето равнище, само че те се създават въз основата на сегашните полуавтономни системи за помощ на лидера. Във федерацията са на мнение, че автомобилните производители би трябвало да усъвършенстват технологиите, преди да ги внедрят в колите. В противоположен случай има заплаха да отхвърлен купувачите.
Изследването демонстрира, че 76% от отводите на самостоятелните технологии на пътя са свързани със „ загуба на направлението на придвижване “ при системата за поддържане на лентата на придвижване. В 66% от случаите се стига до конфликт с друго транспортно средство, като междинната скорост, при която се случва случая, е 40 км/ч.
В изследването са взели участие BMW X7, Ford Edge и Cadillac CT6 (всички моделна година 2019), както и Subaru Outback и Kia Telluride от 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР