АЩ обвиниха руските наемници от частната военна компания Вагнер, че

...
АЩ обвиниха руските наемници от частната военна компания Вагнер, че
Коментари Харесай

САЩ: Русия използва природните ресурси на Африка, за да финансира войната в Украйна

АЩ упрекнаха съветските наемници от частната военна компания " Вагнер ", че употребяват естествените благосъстояния в Централноафриканската република, Мали, Судан и други африкански страни , с цел да финансират войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Постоянната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че частната военна компания " Вагнер " употребява африканските естествени запаси и че " с нелегално добитите облаги се финансира военната машина на Москва в Африка, Близкия изток и Украйна ".

" Не се заблуждавайте: хората в цяла Африка заплащат висока цена за дейностите на групата " Вагнер " по присвояването на естествени запаси " , сподели Томас-Грийнфийлд в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В състава на частната военна компания " Вагнер " влизат ветерани от съветските въоръжени сили, като наемниците са взели участие в боеве в Либия, Сирия, Централноафриканската република, Мали и някои други страни, отбелязва Ройтерс.

Компанията бе учредена през 2014 година, откакто Русия анексира Кримския полуостров и стартира да оказва поддръжка на проруските сепаратисти в Донбас.
Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небезня изрази страдание, че Томас-Грийнфийлд е повдигнала въпроса за " съветската поддръжка за африканските сътрудници. "

" Това разкрива същинските им проекти и цели - какво в действителност желаят те от африканските страни ", сподели Небензя, без да дава спомагателни обяснения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР