Ашраф Али пристигна на стадион 974 шест часа преди мача

...
Ашраф Али пристигна на стадион 974 шест часа преди мача
Коментари Харесай

Мондиал 2022 и черният пазар за билети

Ашраф Али дойде на стадион " 974 " шест часа преди мача от Световното състезание сред Аржентина и Полша и в обезсърчение подвигна надпис, написан на ръка: " Имаме потребност от билети ". Малко по-късно някой предложи подобен за 2000 $, девет пъти над действителната стойност. Това беше прекомерно скъпо за 30-годишния Али, който пътува до Катар от Египет, с цел да осъществя фантазията си да види аржентинската звезда Лионел Меси. 30 минути преди началото, той съумя да си откри билет за 500 $ и изгледа успеха на Аржентина с 2:0 на 30 ноември, написа " Ройтерс ".

Други футболни почитатели без билети все по-често се събират пред цялостните игрища в Доха по време на Мондиала, с цел да се пазарят с търговци, койот им пробутват билети за забавните мачове до 10 пъти по-скъпи от естествената им цена. Те наподобяват индиферентни от полицейските патрули, камерите за видеонаблюдение и законите, забраняващи тази процедура в арабската страна от Персийския залив.

" Има черен пазар ", сподели търговец на билети от Франция пред " Ройтерс " и добави, че продажбите са му изкарали задоволително пари, с цел да заплати пътуването си до финала, плюс бонус.

Човекът, който отхвърли да бъде назван, съобщи, че начислява на " най-запалените последователи " надбавка от 1000 % за билети за най-търсени мачове с присъединяване на звезди като Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Други опитни търговци даже пътуваха до Доха, с цел да завоюват пари от най-голямото футболно събитие, първото в Близкия изток. " Ройтерс " беседва с към 20 души, които споделиха, че са купили или са се пробвали да купят билети от черния пазар, употребявайки платформи за обществени медии в или отвън стадионите.

Феновете също бяха видени да обменят пари за билети пред стадион " Ал Тумама ", където тълпи от хора без билети желаеха да гледат срещата сред Мароко и Канада (2:1).

В събота уредниците приканиха почитателите без билети да не вървят на стадионите след мачовете в четвъртък и петък, когато огромни тълпи се пробваха да получат достъп без пропуски.

Латиноамерикански посланик в Доха сподели, че " глобите против противозаконните продажби са били леки ", като множеството, в случай че не и всички случаи се вземат решение единствено с санкции. Посолството не е срещало арестувани или депортирани за противозаконна продажба на билети, добави дипломатът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР