Ашли Барти и Маркета Вондрушова ще определят новата шампионка в

...
Ашли Барти и Маркета Вондрушова ще определят новата шампионка в
Коментари Харесай

Чехкиня и австралийка оформиха финала на Ролан Гарос при жените

Ашли Барти и Маркета Вондрушова ще дефинират новата шампионка в шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос ". Това стана ясно, откакто на полуфиналите австралийката победи Аманда Анисимова с 6:7, 6:3, 6:3, а в това време чехкинята се наложи над Джоана Конта със 7:5, 7:6.
 Детронираната Халеп: Анисимова е бърза и нападателна
Вондрушова е първата тийнейджърка с край на Откритото състезание на Франция от 2007 година, когато това стори Ана Иванович. Барти пък стана първата австралийка с край в Париж след Саманта Стосър през 2010.

Иначе Барти изигра доста трогателен дуел против сензация в шампионата – 17-годишната Аманда Анисимова. Австралийката водеше в първия сет с 5:0, само че тийнейджърката направи страховит поврат и завоюва тайбрека.

След това Ашли губеше с 0:3, само че взе седем следващи гейма, с цел да изравни резултата, а след това съумя да вземе третата част съвсем безпроблемно.

Обрати белязаха и мача сред Вондрушова и Конта. И в двата сета англичанката правеше ранни пробиви и повеждаше с по 5:3 гейма, само че и двата пъти допускаше съперничката и да изравни за 5:5.

В първия сет Конта не съумя да се съвземе от късната серия от точки на Вондрушова и позволи загуба с 5:7, а във втория съумя въпреки всичко да докара нещата до тайбрек.

В него обаче чехкинята бе доста по-солидна и откакто поведе с 2:0 точки, на практика не позволи повече съмнения и също като Барти се класира за първия си край в шампионат от " Големия шлем ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР