Асфалт не се яде, но се краде. Това обяви заместник-председателят

...
Асфалт не се яде, но се краде. Това обяви заместник-председателят
Коментари Харесай

Асфалтът не се яде, но се краде, обяви Георги Свиленски

Асфалт не се яде, само че се краде. Това разгласи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред публицисти в централата на партията.

„ Както нееднократно сме казвали от Българска социалистическа партия, в политиката е значимо да бъдеш пореден и да довеждаш дейностите си или самодейностите, които си почнал до края. Темата, която ще приказвам, няма по какъв начин да не е положението на пътищата и по-скоро нашето искане от повече от 9 месеца, отправено към АПИ и Министерство на регионалното развитие за предоставяне на позволение за осъществяване на инспекция на 46 точки от българските магистрали”, сподели при започване на ревюто си депутатът. Той напомни, че преди два дни се навърши една година от нещастието край Своге, което е било и мотивът за поисканите инспекции.

„ Девет месеца от Министерство на регионалното развитие и от АПИ търсиха какви ли не мотиви да ни отхвърлят това позволение. Ние от тях не желаеме нищо друго “, добави още Свиленски. Той разяснява, че АПИ отхвърля и отговорът се намира в изявление на прокурор Николова преди два дни във връзка нещастието в Своге. Ето какво споделя прокурор Николова: "Установена е и имитация в пробите на асфалта при ремонта на правата преди три години ".

"Дали в тези 46 точки или сектори, които желаеме да бъдат осъществени инспекциите не са още веднъж изменени пробите, не са положени подправени подписи под тези протоколи ", попита Свиленски. Той уточни, че има трима заменени министри. Депутатът цитира рецензиите на премира, че асфалт не се яде. "Да, асфалт не се яде, само че асфалт се краде, господин Борисов и това, че асфалт се краде го потвърждава положението на българските пътища, които ги вършиме ", добави още той.

„ Спрете да вършиме тези рискови за българските жители пътища. Вече потвърдени и от прокуратурата с това, че качеството на асфалтовата примес е не това, което би трябвало да бъде. Подменяте пробите, лъжете и европейските си сътрудници, които дават пари за тези автомагистрали и българските жители, които пътуват по тези рискови пътища “, приключи Свиленски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР