Асеновградско шосе и магистрала Тракия“ вече не са най-смъртоносните пътища

...
Асеновградско шосе и магистрала Тракия“ вече не са най-смъртоносните пътища
Коментари Харесай

Пътят край Кадиево взима най-много жертви

Асеновградско шосе и автомагистрала „ Тракия “ към този момент не са най-смъртоносните пътища в Пловдивско. Това сочи черната статистика на КАТ за тежките произшествия с жертви, станали през 2017 година в района, научи „ Марица “.

Със славата на нов път палач в региона се „ окичи “ трасето от Пловдив през Кадиево, Йоаким Груево, Куртово Конаре до Ново село. Официално в описите на катаджиите шосето се води с безизразното означение път  ІІІ-375. То обаче се оказа съдбовно за 7 души, които изгубиха живота си на него през предходната година. Там са станали общо 15 произшествия за година, а ранените са 19.  

Пловдивчани още си спомнят нещастието, която се разигра по Коледа край Куртово Конаре. Тогава на пътя след конфликт с камион с дърва починаха зам.-кметът на Кричим Нурджан Ристемова и двете деца -  Джем на 6 година и Шенай на 15 година По-късно в болничното заведение издъхна и брачният партньор на Ристемова - Ерол Мустафов.  

Последният съдбовен случай по същия път стана пък в навечерието на Нова година, когато почина човек в сектора сред Йоаким Груево при преден удар сред ситроен и хонда.  

Заради зачестилите катастрофи по това трасе по самодейност на шефа на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков и регионалния шеф Здравко Димитров беше изработен специфичен разбор на сектора, с цел да бъде той обезопасен. Преди дни от КАТ-Пловдив и пътните служби рапортуваха, че към този момент са взети нужните ограничения, а останалото е в ръцете на самите водачи.  

Втори по смъртност при ПТП в региона към този момент е пътят Пловдив-Карлово, демонстрира черната статистика. През 2017 година по него са изгубили живота си шестима души, а са ранени 36-ма, при общо 29 случая.  

Третото място с по 5-има починали си поделят две транспортни артерии в региона. Съвсем резонно едната от тях е автомагистрала „ Тракия “ в сектора край Пловдив. Там множеството жертви са водачи на обърнати камиони, изпуснали ръководството. Аутобанът обаче води класацията по брой произшествия. За 2017 година на автомагистралата край Пловдив са зародили 47 ПТП, като с изключение на петте жертви има и 69 ранени.

Със същия брой жертви е и път ІІІ-804 - Поповица-Селци-Болярци-Асеновград. Там обаче всички петима починали са от една злополука. Тя стана на 9 май край село Богданица. Тогава, към 16 ч., мерцедес излязъл от пътя, претърколил се в равнищата и се забил поредно в няколко дървета. При удара намясто починаха трима мъже и две дами, всичките на млада възраст. 

С четири жертви на идната позиция във съдбовния лист за 2017 година е пътят Пазарджик-Пловдив-Хасково (I-8), където са станали 21 тежки произшествия с четирима убити и 25 ранени.    

С по 2 жертви от пътни произшествия са секторът от първокласното шосе Клисура- Калофер и третокласният път ІII-565 от Скутаре през Маноле до Шишманци. На подбалканския път са станали 24 произшествия с 39 ранени, а на трасето Скутаре-Шишманци случаите са 9 с 14 потърпевши.

С по един умрял са останалите пътища в статистиката: Пловдив-Брезово, Пловдив-Смолян, Тополово-Поройна, Кръстевич-Строево-Труд, Бенковски- Съединение, Червен-Мостово, Рогош-Трилистник, Калояново-Главатар и Долна Махала-Ръжево Конаре.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР