Асеновградският Асеновец публикува гневна декларация, адресирана до местната власт. Публикуваме

...
Асеновградският Асеновец публикува гневна декларация, адресирана до местната власт. Публикуваме
Коментари Харесай

Асеновец скочи на общината заради бюджета на клуба

Асеновградският Асеновец разгласява гневна декларация, адресирана до локалната власт. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Асеновградската администрация не помни, кой е футболният клуб в Асеновград. Забрави, че тази година отбелязохме 100г. футбол в Асеновград. Забрави, че сега, ФК Асеновец е на 3то място в Трета Лига, на 4т. от първото място. Забрави, че след завръщането ни от „ селските “ групи, предишният сезон завършихме на 5 място. Прогресът на тима е повече от явен. Прогрес, който на фона на бюджета, с който разполагаме е нещо, което надали различен тим би постигнал. Защото този напредък е поради хората, които играят, хора- юноши на клуба, които милеят и знаят какво е алено синята емблема., хора които макар големите компликации и финансови усложнения, остават в клуба и ще се борят за него.

Прогреса в школата също е повече от явен. От сезон 22/23 ФК Асеновец има 7 тима, състезаващи се в шампионатите на БФС, сега ще стартира и записване за подготвителни групи. Всеки самичък може да ревизира в последните 7,8 години, какъв брой тима е имал Асеновец в ДЮШ. В момента имаме над 250 деца, деца поради които беше построено и осветяване на помощният терен, с цел да може да не престават да идват на тренировки и да не отсъстват от учебно заведение. Трудностите, при построяването му… няма да ги загатваме, тях ги знаят треньорите, които се заеха с реализирането му. Тази година имахме не един и два първенеца в обособените възрасти…..

Ние постоянно сме благодари ли обществено на община Асеновград за помощта, която ни оказва.

А за какво споделяме, че са ни не запомнили тогава…… Защото да намериш спонсор в днешно време е доста мъчно. Близо година водим договаряния с водеща букмейкърска къща. Въпросната букмейкърска къща щеше да обезпечи 300 000лв. за 5 години, цялостна екипировка на школата и опция за създаване на мини футболен терен с изкуствена трева…..Всичко това щеше да е реалност, в случай че управниците в града ни не бяха върнали за 3ти път тази помощ и тя изобщо не стига до гласуване….

След следващото връщане, въпросната компания загуби напълно интерес към отбора….

Ние сме Асеновец, тима на Асеновград и мотото ни е Никога Крачка Назад и няма да се предадем пред нищо и ще продължаваме да се борим за емблемата на Асеновец. Питаме се обаче, за какво се стигна до тук. В целия свят сходни компании финансират спортни тимове. Защо в тимовете от нашата група Казанлък и Димитровград и в доста други по-малки градове, нещата се получиха, а при нас не. Защото с тази помощ и моментното класиране, фантазията за „ Б “ група изглеждаше все по реална…….

Питаме се и друго. След церемонията за състезател на годината в Асеновград, остава огорчението, че футболният ни тим не бе определен за тим на годината. Кога… в случай че не в този момент беше момента тимът ни да получи този приз, който щеше да е украшението на 100 годишнината от футбола в Асеновград. През 2022г.,(след две годишно заточение в 4 ниво) тимът приключи на 5 място. Възходът продължава и в момента… 3 то място на 4т. от върха в конкуренцията на тимове като Черноморец, Несебър, Хасково, Казанлък, Съединение и т. н………

Спираме до тук, тъй като в този момент въпросителните са доста, а отговори няма, няма и да получим.

С почитание,

Ръководство, треньори и футболисти и всички свързани с ФК Асеновец

Само Асеновец ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР