Асеновградчанка поиска от президента на България Румен Радев да й

...
Асеновградчанка поиска от президента на България Румен Радев да й
Коментари Харесай

Асеновградчанка иска от президента да й опрости задължение за данък сгради, ОбС я подкрепи

Асеновградчанка изиска от президента на България Румен Радев да й бъде опростено обвързване за налог здания, заради неспособност да го заплати. В персонално писмо до него дамата показва, че е приключила четири висше образования, едно от които – за зооинженер. 65-годишната Йорданка Динева споделя, че по разнообразни стечения на събитията не е съумяла да доближи най-малък стаж от 15 години, с цел да може да взима пенсия. Години наред тя се е грижела за болните си родители и брат, които към този момент са умряли, и в този момент старата дама живее сама.
От шест години Йорданка е записана като безработна в Дирекция „ Бюро по труда ”-Асеновград, само че по този начин и не й намерили работа. В последните две години асеновградчанката се устоя със обществена пенсия от 55 лв., които получава всеки месец, плюс спомагателните 105 лв., които двукратно са й били спирани поради изкаран 10-дневен курс. По думите й, причина е това, че за посочения интервал е бил завършен трудов контракт и тя е получила заплащане от 293 лв. действително. Жената била изтеглила и бърз заем с вярата, че ще си откри работа, само че и това не се случило. Натрупала е и отговорности към ВиК, за което има отправено предизвестие, че водата ще й бъде спряна.
Поради перманентната си безработица, Динева изяснява в писмото си до президента, че не е в положение да си заплати и налог „ здания ”, сумата за който възлиза на над 550 лв. досега. Затова тя се обръща с молба към него той да й опрости задължението. На септемврийското си постоянно съвещание общинските съветници от Асеновград показаха позитивно мнение по проблема. 22-ма от тях гласоподаваха „ За ” дългът на дамата да бъде банален, един се разгласи „ Против ”, а останалите 10 се въздържаха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР