Асеновградчанка осъди 70-годишен шофьор, който я блъсна с колата си

...
Асеновградчанка осъди 70-годишен шофьор, който я блъсна с колата си
Коментари Харесай

Асеновградчанка осъди шофьор, блъснал я с колата си на пешеходна пътека

Асеновградчанка осъди 70-годишен водач, който я блъсна с колата си на пешеходна пътека в рада. По-късно мъжът изиска от президента на страната да му бъдат опростени отговорностите за държавни такси. Мнение по въпроса изрази и Общински съвет-Асеновград на 50-тото постоянно съвещание, като уточни, че дългът, който възлиза на към 450 лв., следва да бъде банален. 72-годишната жена е претърпяла случая преди повече от четири години. Вечерта, към 21:00 ч. на 19.08.14 година, тя е била блъсната на пешеходна пътека на улица „ Васил Левски “ в Асеновград. В резултат на удара, асеновградчанката е получила голям брой контузии – мозъчно разтърсване, травма на главата, хематоми на подкожни меки тъкани, гръдния панер, двете подбедрици, рамената, горните и долните крака. Шофьорът твърди, че злополуката се е случила, поради заслепяване от насрещното придвижване на коли.
Задочен спор сред двамата поражда в съда, защото се смята, че 72-годишната асеновградчанка е имала техническа опция да забележи фаровете на приближаващия автомобил и да спре, вместо да пресече. След като бива извършено следствие по случая, Районен съд-Асеновград осъжда водача да заплати обезщетение на потърпевшата в размер на 3 000 лв., за нанесените й вреди, както и разноските по производството.
През предходната година 70-годишният асеновградчанин изплатил дължимото на дамата, която е блъснал с колата си. Към днешна дата остават отговорностите към страната. Следва да се платят разноските за съда, които са в рзмер на към 450 лв.. Той се обръща с молба към президента на България, задължението да бъде опростено, защото няма финансовата опция да го покрие. Мъжът споделя, че е пенсионер заради заболяване и пенсията му е близо 180 лв.. Живее със брачната половинка си. Тя също е пенсионер и месечният й приход е в размер на малко над 250 лв..
Общинските съветници на Асеновград бяха единомислещи в мнението си по проблема, че следва да бъде опростено задължението на асеновградчанина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР