Асеновградчанинът Васил Господинов се нареди седми на завършващото днес в

...
Асеновградчанинът Васил Господинов се нареди седми на завършващото днес в
Коментари Харесай

Щангистът Васил Господинов - 7-ми на Европейското в Грузия

Асеновградчанинът Васил Господинов се подреди седми на завършващото през днешния ден в грузинския град Батуми Европейското състезание по повдигане на тежести за мъже и дами. В категорията до 109 кг европейският вицешампион от предходната година приключи изхвърлянето със 181 кг. В изтласкването стартира с триумф на 215 кг, след което съдиите не признаха опита му на 222 кг. При третото си излизане на подиума Господинов не можа да вдигне 225 кг. Така, асеновградчанинът остана шести във второто придвижване и седми в общото класиране с дуел 396 кг, оповестява формалният уебсайт на Българската федерация по повдигане на тежести.
В група " Б " на същата категория младежкият олимпийски вицешампион от Буенос Айрес 2018 година - Христо Христов приключи с дуел 376 кг (172 кг и 204 килограма), което му отреди 11-а позиция в крайното класиране на шампионата. С представянето на Господинов и Христов приключи българското присъединяване на Еврошампионата в Батуми.
„ За първи път от години насам имахме опция за естествена подготовка, без разтърсвания и резултатите са забележими. Притежаваме доста положителни млади щангисти, те занапред ще разкриват своя капацитет. Искам да поздравя медалистите, които направиха по този начин, че българското знаме да се вее в залата в Батуми, а с помощта на Божидар Андреев чухме и родния химн. Щастлив съм, че българските щанги се връщат на победния път. Сега ни следва доста работа в борбата за олимпийски квоти за Токио 2020 година и за авторитетно показване на Световното през септември в Тайланд, “ съобщи от Батуми Неделчо Колев - ръководител на Българска федерация по повдигане на тежести.
С това съревнование България приключи състезание в Грузия с общо осем медала, четири от които - златни и по два сребърни и бронзови. Само в дуелите нашите щангисти имат един първенец и двама вицешампиони, откакто Божидар Андреев сграбчи злато в категория 73 кг , преди този момент Ивана Петрова и Ангел Русев завоюваха сребро при най-леките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР