Асеновградчани спипаха на местопрестъплението роми, които режат незаконно дървета. Иман

...
Асеновградчани спипаха на местопрестъплението роми, които режат незаконно дървета. Иман
Коментари Харесай

Роми спипани на местопрестъплението да берат бръшлян в забранена местност

Асеновградчани спипаха на мястото на престъплението роми, които режат нелегално дървета. Иман Моллов, както и доста други поданици и посетители на Асеновград, постоянно се разхожда по алеята, водеща към Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела. Във вчерашния късен следобяд, обаче, той попада на необикновена панорама. В непосредствена непосредственост до чешмата в историческата околност, необезпокоявани от никого и измежду бял ден четирима роми чупели клони на дървета , с цел да събират някакво растение, както се вижда и от видеото.
" Ние по този начин и не разбрахме какво тъкмо правеха. Чупеха и режеха клони и събираха от зеления бръшлян от дърветата ", изясни пред Actualno.com Иван. Той е направил забележка на събирачите, питайки ги дали имат позволение за това, което вършат. В отговор ромите дават отговор: . Веднага, откакто стопира камерата, асеновградчанинът позвънява на телефон 112. От там реагират стремително - одобряват сигнала и минути по-късно от поделението на Държавно горско стопанство в София връщат позвъняване на Иван. Помолили го да изясни точната обстановка и дали мястото, в което се намират събирачите, е гора или предпазена околност.
Асеновградчанинът показал, че несъмнено определено в зоната е неразрешен да се правят сходни дейностите. Минали едвам пет минути и на мястото дошъл полицейски патрул. Когато видели служителите на реда, ромите почнали да събират цялостните чували при колите си. Служителите на реда са ги задържали, до момента в който дойдат органи от Горското в Асеновград, с цел да ревизират какво е събирано и да бъде направен протокол.
А за какво единствено Иван Моллов е решил да алармира в полицията за протичащото се, при изискване, че стотици хора са минали около ромите през целия ден? " Мотивира ме това, че ми е пристигнало до гуша от безотговорност и произволи! И то все от роми! Тези хора би трябвало да се научат, че не могат да си вършат каквото си изискат и където си изискат ", изясни в умозаключение асеновградчанинът.
От фотосите се вижда, че събраното количество от растението е към седем чувала. По данни на Държавно горско стопанство в Асеновград чувалите са четири на брой. " Четиримата роми са събирали листа от бръшлян. В взаимозависимост от това, за какви потребности се бере растението, се дефинира и дали да бъде наложена глоба. Когато е за персонална приложимост не се постанова санкция, какъвто е актуалният случай. Когато е за търговия и продажби, тогава нарушителите се глобяват по Закона за запазване на околната среда. По смисъла на Закона за горите, в границите на това, което са правили ромите, няма планувана такава глоба ", изясни за Actualno.com шефът на Държавно горско стопанство-Асеновград - Слави Богутев.
В случая нарушителите няма да бъдат санкционирани, защото четири чувала се смятат за прилагане за персонални потребности. Те са предизвестени, че при второ нарушаване ще бъдст глобен. Дали обаче ще получат санкция поради това, че са правили брането в предпазена околност, където е неразрешена всякаква човешка активност, към този момент не е ясно.
Видео: Иван Моллов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР