Асеновградчани ще отбележат Международния ден на туризма с пешеходен поход

...
Асеновградчани ще отбележат Международния ден на туризма с пешеходен поход
Коментари Харесай

С пешеходен поход утре Асеновград ще отбележи Деня на туризма

Асеновградчани ще отбележат Международния ден на туризма с пешеходен поход измежду красивата природа в общината. Инициативата се организира за четвърта поредна година и е по концепция на Общинско дружество " Туризъм " в града. Международният ден на туризма се празнува на 27-ми септември, само че защото е работен ден, тази година походът ще се организира на 29.09.19 година (неделя). Избраната дестинация този път е в посока водопад „ Лястовичи вир “, намиращ се над село Долнослав. Маршрутът минава през предпазена околност „ Вековни чинари “, както и около параклис „ Свети Пантелеймон “.
Общата дължина на дистанцията е близо девет километра, а плануваното време за прекосяването й, с включени почивки, е почти пет часа. Теренът не изисква специфична екипировка, изясняват уредниците и допълват, че е изцяло подобаващ даже за деца. За събитието от Оперативна програма „ Туризъм “ са обезпечили готови водачи по маршрута, а край вековните чинари ще бъде изнесена и сказка. Темата ще засегне опциите за туризъм в региона.
" Всеки фен на природата, чистия въздух и спорта е добре пристигнал да се включи ", споделят основателите. Не се изискват такси за участтие, сборният пункт е в центъра на село Долнослав, а часът на потегляне - 10:00 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР