Асеновградчани се обявиха против избирането на местен бизнесмен за Почетен

...
Асеновградчани се обявиха против избирането на местен бизнесмен за Почетен
Коментари Харесай

Асеновград с петиция срещу избрания за почетен гражданин бизнесмен

Асеновградчани се оповестиха срещу избирането на локален предприемач за " Почетен жител " на Асеновград. По-голяма част от общинските съветници на града поддържаха номинацията на Росен Чаталбашев по време на априлската си сесия и по този метод той бе почетен с наградата. Избраният за " Почетен жител " е родом от Гоце Делчев. Негова е концепцията за побратимяване на община Асеновград с съветския град Старий Оскол. Чаталбашев е притежател на огромно дружество за произвеждане на вино и по този начин обезпечава работа и занаят на голям брой асеновградчани. Срещу изненадващия избор се сплотиха голям брой жители.
Инициативен комитет провежда подписка, която ще подава пред ръководителя на локалния парламент - Драгомир Георгиев. Хората упорстват да бъде свикано изключително съвещание на Общински съвет-Асеновград и кандидатурите да бъдат подложени на ново гласоподаване, като името на Росен Чаталбашев бъде изключено от листата. Според недоволните, създалата се невиждана обстановка е неприемлива и приказва за извънредно разминаване на настройки, по отношение на кои са най-одобряваните от асеновградчани номинации, от една страна, и крайният резултат от вота на общинските съветници, от друга.
Изборът провокира бурна реакция и в обществените мрежи, където жителите питат с какво предприемачът е съдействал за Асеновград, за културата, изкуството, спорта или по какъв различен метод е полуляризирал името на града. " С това си решение Общинският съвет внезапно обезсмисля почетното поданство като публично самопризнание на асеновградчани и демонстративно сподели, че не се интересува и не се преценява при решенията си с волята на съгражданите си. Ваше и на сътрудниците ви общински съветници е да намерите най-разумния метод да поправите стореното ", се споделя в протестното писмо на уредниците.
Към петицията, основателите ще приложат и част от гражданската подписка в поддръжка на настояването, като показват категорично, че чакат съответна реакция, от страна на управниците на Асеновград. Всеки може да смъкна писмото, оповестено във фейсбук групата " Станимашка фотографчийница " и да събира подписи до 30.04.19 година на гърба на листа. Веднага след този период документът ще бъде импортиран до ръководителя на Общински съвет-Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР