Асеновград. Възражда се дейността на театралната трупа при читалище Родолюбие

...
Асеновград. Възражда се дейността на театралната трупа при читалище Родолюбие
Коментари Харесай

Пловдив: Възражда се дейността на театралната трупа при читалище „Родолюбие” в Асеновград

Асеновград. Възражда се активността на театралната натрупа при читалище „ Родолюбие ” в Асеновград. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Гергин Комитов, постановчик. Той уточни, че след поредицата от спектакли „ Фолклорна приказка ”, на 30 май съставът към читалището ще показа пред жителите на града постановката „ Свекърва ” по претекстове от комедията на Антон Страшимиров. Това е първата режисура на трупата, в която има единствено театрални детайли. „ Подготовката на една пиеса изисква много време и старания. Ние въпреки всичко сме любителски спектакъл и в границите на петте месеца от началото на годината сме я подготвили, като на 30 май ще я представим пред асеновградската аудитория. Който се е занимавал с спектакъл, знае какъв брой е мъчно да се направи една режисура. Първо, тъй като изисква ужасно доста време, а всеки от нас поотделно си има свои трудови отговорности и в действителност подготовката става в свободното ни време. Второ, подготовката на една пиеса изисква и средства. Ние го вършим с безусловно минимални средства. Наистина срещаме доста компликации, само че в последна сметка в някаква степен съумяваме “, разяснява Гергин Комитов. Той сподели още, че театралната натрупа не е затворена група и във всеки един миг може да усили броя на актьорите, само че за момента премиерната режисура се нуждае от 9 души. „ Ако се разраснем, може и по две постановки да вършим “, уточни Комитов.
На въпрос какъв брой мъчно се влиза в роля, той отговори, че първото и най-важно изискване е да бъде направено положително систематизиране на функциите. „ Това значи верният човек да бъде подложен да извършва подобаващата за него роля. Влизането в роля е един развой, разпънат във времето, в който на някой му би трябвало по-малко, а на различен повече време. Колкото повече се приближаваме до премиерата на 30 май, толкоз повече виждам по какъв начин всеки един от актьорите се потапя и влиза в ролята си “, уточни Гергин Комитов.
Той описа, че в редиците на любителския сценичен състав към читалище „ Родолюбие “ има учители, общински чиновници, даже боен. „ Професиите на актьорите са доста разнообразни, само че го сплотява любовта към изкуството, в частност към театъра “, разяснява Гергинов. Относно бъдещите проекти на театралната натрупа, той уточни, че има хрумвания, които чакат своята реализация, само че на първо време би трябвало да се види по какъв начин ще премине премиерата „ Свекърва “ и каква ще е реакцията на публиката.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР