Асеновград. В двора на военното поделение в Асеновград бе отбелязан

...
Асеновград. В двора на военното поделение в Асеновград бе отбелязан
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов поднесе венец пред паметната плоча на загиналите в Отечествената война по повод 9 май

Асеновград. В двора на военното отделение в Асеновград бе маркиран тържествено Деня на успеха над хитлерофашизма и Деня на Европа. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на Общината. Представителната рота одобри заместник-командирът на поделението подполковник Красимир Ташев. Събитията от края на Втората международна война и българският принос оттогава напомни в малко слово капитан Емил Григоров. Венец пред паметната плоча на починалите 44 станимаклии, взели участие в Отечествената война и знак на героизма на асеновградчани във войните за национално обединяване на България, сервира кметът на Общината доктор Емил Караиванов. Венци и цветя бяха поднесени също от общински съветници и Съюза на ветерани във войните. Поклонението приключи с минута безмълвие и националния химн на Република България.
Тази вечер събитията, отдадени на 9 май не престават от 17.00 с Ден на гения от професионална гимназия „ Цар Иван Асен II ” пред читалище „ Родолюбие ”. От 17.30 часа е празничната стратегия на Национално придвижване „ Русофили ” и Община Асеновград в Градската библиотека „ Паисий Хилендарски ”, а от 18.30 часа на пл. „ Акад. Николай Хайтов “ ще стартира концерт-спектакълът „ За мирна Европа ” на денс групировка „ Косара ”, танцов състав „ Станимаклийче ” при Центъра за поддръжка и личностно развиване „ Васил Левски ” и балетно студио „ Терпсихора ” при читалище „ Родолюбие ”. При неприятно време оставащите събития ще се проведат в Градската библиотека.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР