Асеновград. В Асеновград се извършва подмяна на амортизирани контейнери за

...
Асеновград. В Асеновград се извършва подмяна на амортизирани контейнери за
Коментари Харесай

Пловдив: В Асеновград се извършва подмяна на амортизирани контейнери за отпадъци

Асеновград. В Асеновград се прави замяна на амортизирани контейнери за боклуци. Това оповестиха за Радио „ Фокус “-Пловдив от Общината. Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов осведоми публицисти за част от ограниченията и дейностите на Община Асеновград по сметосъбиране и сметоизвозване. От началото на този месец е обновено на всички места ежедневното обслужване на уличните контейнери за боклук. По контракт градът и кварталите Горни и Долни Воден се обслужват по едно и също време от шест автомобила за сметосъбирате по направления. В употреба е и профилиран автомобил, обслужващ контейнери вид „ лодка “. През месеците януари и февруари е осъществена замяна на амортизирани и с нарушена целокупност уличниконтейнери. През януари са ремонтирани 26 контейнери вид „ Бобър “, както и през месец февруари. В кварталите Горни и Долни Воден за януари и февруари са ремонтирани общо 52 контейнера вид „ кука “ и вид „ бобър “.
От тази седмица се прави подготовка за пролетно разчистване на града. Предстои машинно метене, където е допустимо и миене. Обхватът и графикът на машинното метене и миене на улиците ще бъде оповестен, когато бъде направен.
От 1 март 2019 година Община Асеновград има подписан контракт с компания „ КМД “ ЕООД за „ Събиране и превозване на битови боклуци от 27 обитаеми места на територията на община Асеновград “. Договорът с изпълнителя е за период от 36 месеца.
Разплащането на осъществените действия ще се прави по единични цени за обособените действия. За подлежащи на разплащане ще се смятат единствено тези типове действия, които са утвърдени в констативни протоколи и информация за цената на осъществените действия /месечно/. Изпълнителят се задължава да прави дейностите по направени от възложителя транспортна скица и график, а при зародила нужда се задължава да извърши разчистване на нерегламентирани замърсявания, след поръчка от възложителя.
Ангажиментът на изпълнителя е да даде 307 броя контейнери вид „ Бобър “, с ненарушена целокупност и близо 6 500 кофи /в два разнообразни обема/, разказани в самия контракт.
Тази услуга обслужва 27 села в общината, с население общо над 12 320 поданици.
Прогнозното количество образуван боклук за 2019 година от тези обитаеми места е 2 870 000 тона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР