Асенoвград се включи в кампанията „Капачки за бъдеще“, предаде кореспондентът

...
Асенoвград се включи в кампанията „Капачки за бъдеще“, предаде кореспондентът
Коментари Харесай

И Асенoвград събира капачки за благотворителност – вижте къде

Асенoвград се включи в акцията „ Капачки за бъдеще “, съобщи кореспондентът на . Инициативата цели подкрепяне на разнообразни болнични заведения в страната .
От една страна, концепцията е запазване на околната среда, а от друга – да се съберат задоволително средства, с които да се закупи кувьоз за болница в по-малък град.
В Асенoвград към този момент са събрани десетки килограми пластмасови капачки. Инициатор за града е Елена Петрова, чийто гараж играе роля на сборен пункт за момента. Идеята на асеновградчанката до момента прегърнаха над 20 души .
В благородната идея своя принос към този момент отдадоха гимназисти от ПГ „ Свети Патриарх Евтимий “ и възпитаници в 3-ти клас на СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “, преподаваетели и родители от Асеновград. „ Мисля, че не е невероятно да се закупи кувьоз. Майка съм и знам с какъв боязън и боязън чакаш дете. Ако има проблем се молиш, а в случай че не може да се помогне, тъй като страната не е отсреща, ще оказват помощ такива акции. “, стимулира инициативността си Елена.
Тя приема пластмасовите капачки от към 15 дни, като с искащите да се включат в благородната самодейност се свързва най-вече посредством обществената мрежа. „ Ако има в 10 класни стаи по една огромна бутилка ще се възпламенят и децата да събират. Това са капачки, които всички изхвърлят, а в действителност биха могли да оказват помощ “, изрази мнението си с вяра Елена Петрова.
Кампанията продължава до 28.10.17 година /събота/, когато всички събрани капачки ще отпъруват за София . „ Всяко трето дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, защото наличната техника е на над 20 години. Искаме да закупим инсталация за болница, в която работят положителни и съзнателни експерти “, показват на формалната страница на събитието уредниците. Целта им е акцията да не е еднократен акт, а да се трансформира в периодическа .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР