Асеновград се превръща в огромна сцена за улично изкуство. В

Асеновград се превръща в огромна сцена за улично изкуство. В ...

Асеновград се превръща в огромна сцена за улично изкуство утре.

Асеновград се превръща в огромна сцена за улично изкуство. В съботния ден малки и големи таланти от града ще покажат умения по танци, спорт и творчество. От 10:00 ч. сутринта чак до 15:00 ч. следобед на централния площад "Академик Николай Хайтов" в града, в ПГ "Свети Патриарх Евтимий" и при бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи, ще кипи истинско развихряне на въображението.
Утре (06.04.19 г.) Асеновград отново ще бъде домакин на IV Фестивал на уличното изкуство „Брилянтин’ 2019”. Почти през целия ден ще се състоят разнообразни забавления и инициативи, уроци по танци, демонстрации по каране на велосипед, ще бъдат показани модни идеи за прически и други. Фестивалът и тази година е посветен на две важни дати: 12 април - Ден на децата от улицата и 15 април - Световен ден на културата и изкуството.
През цялото време из между мероприятията в различни части на Асеновград ще се твори и върху сградата на бившия ДДЛРГ „Таню войвода”. Там потребители и служители от Дневен център за деца с увреждания в града ще рисуват графит на стената на постройката.
Ето какво включва цялата програма:
10:00 ч. – Второ ниво на площад „Академик Николай Хайтов”: Откриване - участват денс формации от Асеновград и приказни герои
11:15 ч. – Второ ниво на площад „Академик Николай Хайтов”: Открит урок по танци
12:00 ч. - 13:00 ч. – Второ ниво на площад „Академик Николай Хайтов”: Забавна програма с аниматори
10:00 ч. - 13:00 ч. – Второ ниво на площад „Академик Николай Хайтов”: Арт работилници с участието на Градска библиотека „Паисий Хилендарски”, Дневен център за деца с увреждания и Центъра за обществена подкрепа
13:00 ч. - 15:00 ч. – ПГ "Свети Патриарх Евтимий": „Избери най- подходящата прическа за теб”
14:00 ч. - 15:00 ч. – Демонстрация с велосипеди на спортен клуб „Тритон Ектрийм”
15:00 ч. – 15:30 ч. – Закриване на Фестивала на уличното изкуство „Брилянтин’ 2019” с дефиле на хвърчила

Източник: actualno.com