Асенoвград се обедини отново в помощ на свои съграждани в

...
Асенoвград се обедини отново в помощ на свои съграждани в
Коментари Харесай

Асенoвград помага на свои съграждани в беда

Асенoвград се сплоти още веднъж в помощ на свои съграждани в потребност. Малко над 6 000 лв., от нужните 32 000 $, събраха жители и Община в помощ на Лизавета Иванова единствено в границите на месец.
Средствата от SMS-и и постъпилите от дарителски акции на този стадий са общо близо 3 300 лв.. На постоянното си съвещание през този месец Общински съвет-Асеновград също се включи в благородната идея и гласоподава 3 000 лв. в помощ за лекуването на асеновградчанката.
Припомняме, че 33-годишното момиче страда от Множествена склероза. Шанс за здраве и по-добър живот на Лиза дава болница в Турция. Терапията би трябвало да бъде осъществена посредством вливане на стволови кафези.
Целта е да се създадат общо четири вливки, с цел да може заболяването да премине в ремисия. „ Към момента няма усъвършенстване във физическото положение на Лизавета. Но тя вижда, че има отзив от акцията и духът й се приповдигна, което е доста значимо за нея. “, показа за Actualno.com майката на момичето – Вероника.
Основната цел в този момент е да се съберат най-малко половината средства, с цел да се сложи начало на вливките, които протичат на периодически шпации през към месец. На разнообразни места в Асеновград са сложени кутии. Всеки, който има опция и предпочитание да помогне, би могъл да се свърже с Вероника Иванова – в страницата й във Facebook.
В умозаключение с неспокойствие и признателност разтревожената майка показа, че е щастлива от обстоятелството, какъв брой доста хора са откликнали в акцията и с изпращане на SMS-и, и с директни дарения, и с преводи по сметката на 33-годишното момиче.
Обединена Българска Банка
BG 84 UBBS 80021060713340
Титуляр: Лизавета Иванова Иванова
Дарителски SMS с текст на латиница: DMS LIZA на номер 17 777
Pay-Pal: [email protected]
Асенoвградчани и Община Асенoвград се сплотиха и към още една благотворителна идея – в помощ на Ценко Симеонов, чиято къща бе изпепелена до основи от пожар преди дни. За малко повече от седмица, с общи старания, десетки жители съумяха да набират движимостите от първа нужда за потърпевшото семейство. Община Асенoвград, от своя страна, отдели средства в рамер на 2 000 лв. с цел да подкрепи Ценко Симеонов.

В помощ на мъжа, майка му и племенника му са дарени посуда, мебелировка, облекла, хавлии, одеала, компютър. Дрехите, които просто не са били по размер, и движимостите, ненужни за момента, са оставени в църквата „ Свети Николай Чудотворец “ в Асеновград и от тях могат да се възползват други нуждаещи се асеновградчани.
Събрана е и немалка сума пари от благодетели. Дарители са предложили даже и обзавеждане. На този стадий се изчаква настаняване на фамилията в аварийно жилище от общинския фонд. Основното разчистване на останките от жилището към този момент е почнало, като се изчаква да спрат дъждовете от последните дни, с цел да може дейностите да продължат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР