Асеновград. Сърцето за капачки в градския парк на Асеновград е

...
Асеновград. Сърцето за капачки в градския парк на Асеновград е
Коментари Харесай

Николина Йовева, Център за местни инициативи и развитие – Асеновград: Сърцето за капачки в градския парк е символ на съпричастността и добротата, които „туптят“ във всеки един от нас

Асеновград. Сърцето за капачки в градския парк на Асеновград е знак на съпричастността и добротата, които „ туптят “ във всеки един от нас. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Николина Йовева от Центъра за локални начинания и развиване в Асеновград, който е основател на концепцията за слагането му. Сърцето за капачки е сложено на 17 февруари до паметника на цар Иван Асен II, като формалното му разкриване се състоя на идващия ден. „ Сърцето е огромно и алено, направено е от метал. Изобразен е и пулс в средата, който да покаже, че то „ тупти “ за всички нас, че концепцията да се помогне „ тупти “ във всички нас. Идеята породи от това, че в много детски градини, учебни заведения, магазини и семейства се събират пластмасови капачки. Решихме да има място, на което хората да ги оставят, след което капачките да се събират и да се предават към уредниците на акцията „ Капачки за бъдеще “. Със средствата, събрани от рециклираните капачки, се закупуват кувьози в помощ на недоносените бебета за лечебни заведения,които имат потребност “, сподели Николина Йовева. Тя уточни, че сърцето за капачки в градския парк на Асеновград се запълва извънредно бързо. „ Приятно е, че хората правят оценка това, което сме създали и се възползват от него “, разяснява тя.
Планува се слагането на още едно сърце за капачки в града, този път в кв. „ Запад “.
Николина Йовева от Центъра за локални начинания и развиване в Асеновград счита, че хората одобряват сходни начинания с необятно отворени сърца. „ Самите деца подтикват родителите си да събират капачки, да опазват природата. При децата е доста по-лесно да се сътвори вълна от страст, която да стане всеобща. Поддържам контакт с доста от детските градини и учебни заведения в Асеновград, като от управлението им споделят, че децата си купуват преднамерено минерална вода или безалкохолно единствено и единствено, с цел да събират капачки. По този метод се усещат значими, тъй като оказват помощ на някой различен “, разяснява още Николина Йовева.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР