Асеновград. С възпоменателен митинг и панихида пред паметника на Васил

...
Асеновград. С възпоменателен митинг и панихида пред паметника на Васил
Коментари Харесай

Пловдив: С възпоменателен митинг и панихида пред паметника на Васил Левски в Асеновград бяха отбелязани 145 години от смъртта на Апостола

Асеновград. С възпоменателен протест и панихида пред паметника на Васил Левски през днешния ден в Асеновград уважиха паметта на великия българин. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пловдив от пресцентъра на Общината. По случай 145 години от обесването на Апостола на свободата Община Асеновград, архиерейско наместничество и военно формирование 24 490 проведоха тържествена стратегия на паметника в градинката на ЦПЛР „ Васил Левски ”. Почетната рота одобри командирът на 4-ти Артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев. Архиерейският наместник стафрофорен свещеноиконом Йордан и свещеници направиха заупокойна литургия. Директорът на СУ „ Св. княз Борис I ” Петър Шиков изнесе трогателно слово за Васил Левски, а възпитаници от същото учебно заведение прочетоха стихотворение и есе в негова чест.
Кметът на Община Асеновград доктор Емил Караиванов сервира венец на паметника на Дякона в символ на благодарност към саможертвеното му дело и святата му персона. Венци и цветя бяха поднесени и от Общински съвет - Асеновград, народните представители Манол Генов и доктор Христо Грудев, политически партии, Исторически музей, спортни сдружения и други Неправителствени организации, дребни деца и възрастни. Поклонението приключи с минута безмълвие, след което прозвуча и химна на Република България.
Честванията по случай 145 години от обесването на Васил Левски в Асеновград ще завършат този четвъртък с прожекцията на кино лентата „ Лъвский: европеец в Българско ” от 13.30 часа в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР