Асеновград. Премиерът Бойко Борисов инспектира пътя Асеновград – Пловдив. С

...
Асеновград. Премиерът Бойко Борисов инспектира пътя Асеновград – Пловдив. С
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов се срещна с премиера Борисов на поредната инспекция на „Асеновградско шосе“

Асеновград. Премиерът Бойко Борисов инспектира пътя Асеновград – Пловдив. С него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов. Те бяха посрещнати от Областният шеф Здравко Димитров и кметовете на Асеновград – доктор Емил Караиванов, на Пловдив -Иван Тотев, на Куклен – Мария Белчева и на община „ Родопи ”- Пламен Спасов, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на Общината.
Борисов уточни, че остава да се изградят локалните платна и осветлението и че са стартирали процедурите по публичните поръчки. Той добави, че първата задача след реконструкцията на „ Асеновградско шосе “ ще бъде довършването на околовръстния път на Пловдив и свързването на Южна дъга с Цариградско шосе.
„ След разкриване на главното трасе на пътя Пловдив-Асеновград чакам страната да извърши поетите си задължения и да завърши процедурите, с които да стартира действителното създаване на локалните платна, осигуряващи достъп на компаниите и жителите до техните парцели ” – разяснява тематиката кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов.
Относно идната реорганизация на пътя Асеновград – Кърджали за която премиера сподели, че има обезпечени 33 милиона лв., доктор Караиванов разясни, че това е втората по значимост пътна връзка, която минава през община Асеновград и подобряването на нейната инфраструктура е от значимо значение за жителите на общината.
В умозаключение кметът добави, че е разговарял със зам.-министъра на Министерство на регионалното развитие Николай Нанков и представители на АПИ за нуждата от вложения на моста на ул. „ Васил Левски ” (общински пазар).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР